14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzile de coșmar ale Craiovei

Străzile de coșmar ale Craiovei

Străzile Muntenia din cartierul craiovean Catargiu și Calea Brezei din Rovine II arată mai rău decât ulițele din mediul rural, fiind pline de sloiuri de gheață și gropi în care te afunzi până la gleznă. Este un coșmar, zic localnicii, care își rup zilnic mașinile în gropile și șanțurile de aici. Este greu de imaginat că astfel de drumuri de pământ mai există într-un oraș cum este Craiova. Acum, când a nins, locuitorii de aici nu au scăpat de „teroarea“ gropilor, care au devenit adevărate capcane. Mașinile se afundă până la podea în șanțuri care se întind dintr-o parte în alta a străzii.
„Strada este foarte rea. Nu se interesează nimeni de noi. Să mergeți până la capăt, până la Rovine. La noi nu bagă nimic, nici un plug… Să ne niveleze și nouă strada asta prăpădită. Își aduc aminte de noi la votare. Este o stradă de pământ, dar ar putea fi nivelată. Nu acum, că este înghețat, când este uscat. Nu vrem altceva decât să fie nivelată ca să nu mai avem gropile astea nenorocite“, a spus Ion Popescu, localnic de pe strada Calea Brezei. Nu puțini sunt șoferii care fac cale întoarsă, pentru că nu se încumetă să traverseze strada de la un capăt la altul.
Pe strada Muntenia din Catargiu, același coșmar.
„Strada este foarte proastă. Așa a fost întotdeauna. Sunt bălți, noroaie. Uite în ce hal este! Mai rău decât un drum de la țară“, a spus un bărbat care alerga prin bălți către bulevardul Știrbei Vodă, unde se află stația RAT.
„Drum de tot râsul! Mai rău decât la țară. Nu ai unde să pui piciorul“, a strigat alt bărbat ieșind dintr-o curte de pe strada Muntenia.

Și-au rupt mașinile pe drumul județean

Nu doar străzile din cartierele orașului Craiova au probleme cu gropile. Pe DJ 652 A, luni seară mai multe mașini au fost avariate, după ce au trecut peste o groapă din mijlocul șoselei. Un craiovean a sesizat la redacția GdS cele petrecute, dar și faptul că autoturismul lui a fost cel mai avariat.
Polițiștii doljeni au explicat că, într-adevăr, trei persoane s-au plâns că și-au avariat mașinile într-o groapă de pe DJ 652A. Cele trei autoturisme s-au ales cu câte o anvelopă spartă, iar unul și cu janta îndoită. Oamenii legii au precizat pentru GdS că „lucrătorii Postului de Poliție Cârcea au întocmit procese-verbale de constatare a evenimentelor rutiere în urma cărora trei persoane și-au avariat autoturismele într-o groapă de pe DJ 652A. Polițiștii au luat legătura cu administratorul drumului și i-au solicitat să astupe groapa pentru prevenirea producerii altor accidente rutiere“.
După acest incident, administratorul drumului, SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj, a încercat să remedieze situația.
„Am trimis acolo un utilaj. Tot ce putem face la acest moment este să astupăm această groapă cu piatră. Nu putem asfalta, condițiile meteo nu ne permit“, a declarat Gheorghe Mâciu, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS