25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRazie în gară după persoane fără adăpost

Razie în gară după persoane fără adăpost

Câteva persoane fără adăpost dorm în Gara Târgu Jiu
Câteva persoane fără adăpost dorm în Gara Târgu Jiu

Polițiștii locali din Târgu Jiu au organizat marţi noapte o acțiune pentru depistarea persoanelor fără adăpost din municipiu. Oamenii legii s-au deplasat în mai multe zone din oraș și au identificat opt persoane aflate în această situație. În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, întregistrate la Târgu Jiu, doar două dintre acestea au acceptat să fie conduse de polițiștii locali la Casa „Iris“, pusă la dispoziție de Primăria Târgu Jiu pentru cei care nu au locuință. Cei mai mulți s-au obișnuit să trăiască pe stradă și acceptă cu greu să fie duşi în centrele special amenajate de autorități, cu toate că acolo beneficiază de toate condițiile. O femeie, de 48 de ani, din Stejari, care se adăpostea în Gara din Târgu Jiu, s-a bucurat când a fost îndemnată de polițiștii locali să meargă la centrul pentru persoane fără adăpost. Femeia le-a povestit acestora drama prin care trece și cum a ajuns să trăiască din mila oamenilor.
„Am ajuns să dorm în gară pentru că m-au scos de acasă. Trăiesc din mila străinilor. Am plecat de la Stejari. Sunt bolnavă. Am stat mult la pat. De trei ani sunt pe drumuri. Îmi dau rudele haine. Mi-a dat cineva nişte ghete. Am multe haine pe mine. Dorm seară de seară în gară. Supravieţuiesc“, a spus femeia din Stejari.

Acţiunile continuă

Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu, afirmă că acțiunile polițiștilor de identificare a persoanelor fără adăpost vor continua și în zilele următoare, mai ales că județul Gorj se află sub averizare de cod galben de ger.
„Poliţia Locală Târgu Jiu acţionează în această perioadă, având în vedere temperaturile extrem de scăzute anunţate de meteorologi, pentru identificarea şi adăpostirea persoanelor fără locuinţă. Astfel de acţiuni sunt efectuate în mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, în misiuni fiind angrenate echipaje cu maşini din cadrul compartimentului de ordine publică. Persoanele fără adăpost sunt ridicate şi conduse la adăpostul primăriei. Aici beneficiază de cazare şi condiţii pentru asigurarea igienei personale şi servirea mesei. Ultima acţiune s-a soldat cu ridicarea a opt persoane de pe străzi şi Gara Târgu Jiu“, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS