Acasă Local Gorj Dosar de ucidere din culpă în cazul nou-născutului mort la spital

Dosar de ucidere din culpă în cazul nou-născutului mort la spital

-

Anchetă IPJ la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu
Anchetă IPJ la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a deschis un dosar penal în cazul nou-născutului mort la începutul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. O femeie din Muşeteşti îi acuză pe medicii Secţiei Ginecologie din cadrul unităţii medicale că se fac vinovaţi de moartea fetiţei sale, care nu a mai fost adusă pe lume vie. Gravida a ajuns cu salvarea la spital, iar fătul era în viaţă. Ulterior, a fost înregistrat decesul copilului. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi printr-un apel la 112 de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Muşeteşti, despre faptul că în dimineaţa de 19 ianuarie a.c., soţia sa, în timp ce era internată la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Tudor Vladimirescu», a născut un făt decedat. S-a luat măsura transportării cadavrului la Secţia Anatomie patologică din cadrul spitalului pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului, pe cadavru nefiind identificate urme vizibile de violenţă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Nu le vine să creadă că au ajuns la spital şi au rămas fără copil

Eftemie Foanene, tatăl bebelușului mort, crede că era mai bine să nu fi ajuns la spital cu soţia sa sau să fi născut la o altă unitate medicală. „Noi am sunat la 112 și am plecat la Târgu Jiu pentru naștere normală. Ni s-a spus să stăm liniștiți, noi să mergem acasă că nu sunt probleme, că o să nască, că s-a dilatat doi centimetri și că fătul este viu. I-a făcut o injecție, un calmant și un somnifer, și a luat-o somnul. Nu știu dacă a fost supravegheată acolo. Mi-a spus soția la telefon că a fost o asistentă acolo, dar degeaba a fost dacă i-a facut somnifere, nu a putut să nască. Copilul s-a înfundat și murit în ea. Dimineață, când s-a trezit, nevastă-mea le-a spus că ea simte că nu mai mișcă bebelușul. Au luat-o la consultații și i-au spus că a decedat copilul în ea. E corupție la nivel înalt aici pentru că s-au întâmplat atâtea cazuri de deces la nou-născuți și copii care trebuiau să trăiască, au murit din cauza doctorilor și a celor care supraveghează nașterea“, a declarat îndurerat tatăl.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alex Cicâldău: Exersez foarte mult la antrenamente loviturile libere

Mijlocașul formației Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a declarat după meciul cu FC Voluntari, că golul marcat din lovitură liberă nu este întâmplător.