24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat cu suspendare pentru dare de mită

Condamnat cu suspendare pentru dare de mită

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat, ieri, un tânăr din localitatea doljeană Verbița, acuzat că a încercat să mituiască cu 200 de euro un polițist care îl prinsese conducând băut. Doljeanul a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.
În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Mihai Marin, de 24 de ani, din comuna Verbiţa, anchetatorii au reținut că, pe 3 august 2015, acesta a mers la „barul lui Mărin“ din localitate, unde a consumat șase beri. După aceea s-a urcat la volanul mașinii sale și a plecat spre Pleniţa, unde a fost oprit de un echipaj de polițiști. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care polițiștii i-au cerut să mergă la spital pentru recoltarea de probe de sânge. Mihai a refuzat, așa că a fost dus la Postul de Poliție, unde i-a fost întocmit un dosar penal și i-a fost reținut permisul de conducere.
Pentru că trebuia să plece în Italia peste câteva zile, bărbatul a încercat să-l mituiască pe polițistul care îl ancheta ca să-și recupereze permisul de conducere.
În dimineața zilei de 6 august, Mihai s-a dus la Postul de Poliţie şi i-a explicat agentului că are mare nevoie de permisul de conducere, pentru că trebuia să plece în Italia cu mașina. Inițial, bărbatul i-a oferit polițistului 100 de euro, iar când a văzut că nu îl poate îndupleca să-i dea documentul, i-a promis suma de 200 de euro.
Discuția dintre cei doi a fost înregistrată de anchetatori, care l-au ridicat pe Adrian Mihai Marin și l-au dus la audieri. Ulterior, pe 20 octombrie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită şi refuzul recoltării de probe biologice, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.
Procesul s-a încheiat ieri, când instanța a hotărât să-l condamne pe inculpat la trei ani de închisoare cu suspendare. Adrian Mihai Marin și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere cu o treime a pedepsei. În plus, instanța a hotărât ca Mihai să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Comunei Verbița.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS