11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei primării au fost amendate pentru neîntreținerea drumurilor

Trei primării au fost amendate pentru neîntreținerea drumurilor

Primăria din Baia de Fier a fost amendată cu 2.000 de lei, deşi a angajat şase firme de deszăpezire
Primăria din Baia de Fier a fost amendată cu 2.000 de lei, deşi a angajat şase firme de deszăpezire

Trei primării din Gorj au fost amendate de polițiștii gorjeni pentru că nu au administrat în mod corespunzător drumurile publice pe timp de iarnă. Este vorba de Primăriile din Novaci, Godinești și Baia de Fier. Și Întreprinderea de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj, din cadrul consiliului judeţean, a fost sancționată pentru starea necorespunzătoare a drumurilor județene ce traversează comunele Negomir și Țânțăreni. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 10.000 de lei. Sancţiunile au vizat neîndeplinirea obligației de întreținere a drumurilor publice pe timp de iarnă.
„Fiecare primărie a primit o amendă de 2.205 lei, iar Întreprinderea de Drumuri şi Poduri două amenzi în acelaşi cuantum fiecare. A fost vorba de polei, stare necorespunzătoare a carosabilului pe timp de iarnă“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Baia de Fier are şase firme de deszăpezire…

La Novaci, deszăpezirea este realizată în proporție de 70% cu utilajele  proprii ale primăriei, iar pentru diferenţa de 30% din drumuri au fost închiriate utilaje. Pentru zona Rânca a fost angajată firma MITDAVA SRL, care are încheiat un contract valabil până în 31.04.2016. Comuna Baia de Fier are încheiate contracte cu şase firme: SC BARLEDUC SRL Baia de Fier, SC GEAL INVESTMENT SRL Novaci, SC CARBGOR PROD CONCEPT SRL PITEȘTI, SC LEDORA SRL Baia de Fier, SC MITDAVA SRL Târgu Jiu şi SC JANICOS TRANS SRL Târgu Jiu. Ultimele două acţionează în zona Rânca. Toate contractele sunt încheiate până pe 25 mai 2016. La Godineşti, deszăpezirea se face cu utilaje proprii. Nu în ultimul rând, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj are un contract de 8,86 milioane de lei, fără TVA, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Finanţarea este asigurată de Consiliul Judeţean Gorj. Contractul expiră pe 15 martie 2016. În total, sunt de deszăpezit aproape 800 de kilometri de drumuri judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS