10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă un nou-născut mort la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Încă un nou-născut mort la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Tatăl bebelușului mort (foto medalion) îi acuză pe medicii de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu  că nu ar fi intervenit la timp (Foto: Eugen Măruţă)
Tatăl bebelușului mort (foto medalion) îi acuză pe medicii de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu
că nu ar fi intervenit la timp (Foto: Eugen Măruţă)

O mămică din comuna gorjeană Mușetești îi acuză pe medicii Secţiei Ginecologie, din cadru Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, că se fac vinovaţi de moartea copilului său. Gravida a sosit luni noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, însă medicii nu ar fi intervenit la timp, iar copilul a murit spre dimineaţă, în pântecele mamei. Femeia ar fi trebuit să aibă cea de-a opta naştere la spitalul din Târgu Jiu. Tatăl fătului mort ieri-dimineață a declarat că soţia sa a ajuns fără probleme la spital şi că se aştepta la o naştere fără complicaţii. „Noi am sunat la 112 și a plecat la Târgu Jiu pentru naștere normală. Ni s-a spus să stăm liniștiți, să mergem acasă că nu sunt probleme, că o să nască, că s-a dilatat doi centimetri și că fătul este viu. I-a făcut o injecție, un calmant și un somnifer, și a luat-o somnul. Nu știu dacă a fost supravegheată acolo. Mi-a spus soția la telefon că a fost o asistentă acolo, dar degeaba a fost dacă i-a facut somnifere, nu a putut să nască. Copilul s-a înfundat și a murit în ea. Dimineață, când s-a trezit nevastă-mea, le-a spus că ea simte că nu mai mișcă bebelușul. Au luat-o la consultații și i-au spus că a decedat copilul în ea. E corupție la nivel înalt aici pentru că s-au întâmplat atâtea cazuri de deces la nou-născuți și copii care trebuia să trăiască, au murit din cauza doctorilor și a celor care supraveghează nașterea“, a declarat Eftemie Foanene, tatăl bebelușului mort.

Anchetă internă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a început o anchetă în acest caz, pentru a se stabili în ce condiţii a murit fătul şi dacă personalul medical a acţionat potrivit procedurilor în acest caz. Dumitru Pătrăşcoiu, şeful Secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a declarat că nu au putut fi stabilite cauzele decesului. „Gravida a fost adusă luni la ora 22.00, cu o ambulanţă. Se află la cea de-a opta naştere. Prezenta contracţii. Nu a fost luată în evidenţe la noi. Era multicarenţată, anemică, slăbită. A fost monitorizată până în jurul orei 2.30, după care a mers să doarmă, în salon. La ora 5.00 s-a trezit, a mers la baie şi când a fost efectuat controlul, bătăile cordului fetal erau absente. A fost pusă o perfuzie şi a fost expulzat fătul, de sex feminin, în greutate de 4,2 kg. Lichidul amniotic era verde, placenta îmbătrânită, se va vedea totul la necropsie, se va stabili cauza decesului. Sunt cauze multiple, pe care nu le putem stabili acum“, a declarat doctorul Dumitru Pătrăşcoiu.

Anchetă de la poliţie

Polițiștii gorjeni au fost sesizați de tatăl nou-născutului mort și au început o anchetă în acest caz.
„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a fost sesizat în legătură cu acest deces de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu prin serviciul unic 112.
Tatăl copilului a fost cel care a sunat. Ne-am sesizat şi a început o anchetă“, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. O plângere va fi depusă de familia Foanene şi la Colegiul Medicilor Gorj.
Săptămâna trecută o femeie din comuna gorjeană Fărcășești acuza medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu că nu au intervenit la timp pentru salvarea copilului său care a murit înainte de naștere. Este al treilea nou-născut care moare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS