10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat definitiv pentru uciderea unei fete de 14 ani

Condamnat definitiv pentru uciderea unei fete de 14 ani

În urma accidentului provocat de Dobrescu, o fată de 14 ani a murit pe loc (Foto: arhiva GdS)
În urma accidentului provocat de Dobrescu, o fată de 14 ani a murit pe loc (Foto: arhiva GdS)

Un bărbat de 30 de ani din localitatea doljeană Murgași a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat că, în decembrie 2012, s-a urcat băut la volan și a provocat un accident mortal.
Accidentul de circulație a avut loc în seara zilei de 26 decembrie 2012, pe DJ 643, în localitatea doljeană Veleşti. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au stabilit atunci că Costinel Trancă, de 29 de ani, din comuna doljeană Murgaşi, în timp ce conducea un autoturism Skoda dinspre Tălpaş către Murgaşi, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre stânga, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat. În urma accidentului, o fată de 14 ani, pasageră în autoturism, a decedat, iar şoferul şi alt tânăr, Daniel Dobrescu, fratele fetei, au fost răniţi uşor. În urma cercetărilor, polițiștii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din vina șoferului, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. După accident, Trancă a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au întocmit pe numele șoferului un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar după încheierea cercetărilor, în ianuarie 2015, bărbatul a fost trimis în judecată. Trancă și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar, pe 21 aprilie 2015, Judecătoria Craiova s-a pronunțat. Inculpatul a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru ucidere din culpă și la un an și jumătate de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În final, instanța a hotărât ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, la care a adăugat un spor de șase luni de închisoare, așa că doljeanul a fost condamnat la trei ani de închisoare. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat săptămâna trecută, pe 14 ianuarie.
Judecătorii craioveni au respins ca nefondată acțiunea inculpatului, care a rămas cu pedeapsa stabilită în aprilie 2015 de Judecătoria Craiova. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că instanța a emis un mandat de executare a pedepsei, însă, până marți, doljeanul nu fusese găsit pentru a fi dus la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS