10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘi-a pus capăt zilelor intrând cu mașina într-un copac

Și-a pus capăt zilelor intrând cu mașina într-un copac

Supărat că părinții nu îi dau bani să plece în Marea Britanie, un craiovean de 30 de ani s-a sinucis intrând cu mașina într-un copac de pe marginea șoselei care face legătura între localitățile Terpezița și Bucovăț. Un incident asemănător s-a petrecut în vara anului 2013, când un bărbat din comuna Leu a intrat cu maşina într-un tir, luând cu el în mormânt şi pe cei doi copii ai săi.

Polițiștii și pomierii doljeni au fost anunțați, sâmbătă dimineață, că pe DJ 552, în apropiere de localitatea Bucovăț, a avut loc un accident de circulație în urma căruia șoferul și-a pierdut viața.
Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că Manafu Claudiu, de 30 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Daewoo Cielo dinspre Terpeziţa către Bucovăţ, a ieșit de pe șosea și a lovit un copac. În urma impactului violent, șoferul a murit pe loc, iar mașina pe care o conducea a luat foc și a ars în totalitate. Incendiul a fost stins de pompierii doljeni, care au intervenit cu o autospecială.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că nu a fost vorba de un accident rutier, ci de sinucidere. Tânărul craiovean ar fi hotărât să-și pună capăt zilelor după o ceartă cu părinții, care au refuzat să-i dea bani pentru a pleca la muncă în Anglia. „S-a stabilit că tânărul de 30 de ani a avut, cu o seară înainte, discuţii contradictorii cu membrii familiei, întrucât tatăl său nu îl sprijină financiar pentru a pleca din ţară. De asemenea, din cercetări a rezultat faptul că tânărul, în această dimineață (sâmbătă – n.r.), a plecat de la domiciliu fără să-i anunţe pe membrii familiei şi a transmis un mesaj pe telefonul mobil în care a menţionat că se va sinucide“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Oamenii legii mai spun că această ipoteză este confirmată și de faptul că pe șosea nu au fost găsite urme de frânare sau derapaj. În final, polițiștii doljeni au explicat că vor continua cercetările pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Și-a condus copiii spre moarte

Un incident asemănător a avut loc pe DN 56, la începutul lunii iulie 2013, când un bărbat de 38 de ani a intrat intenţionat cu maşina într-un tir. Bărbatul a murit pe loc și i-a ucis și pe cei doi copii ai săi, un băiețel de cinci ani și o fată de 13 ani.
Oamenii legii au stabilit că Nelu Cristian Roşu, care conducea un Opel dinspre Leu către Craiova, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un tir condus regulamentar din sens opus de Marian Stan Ruţă, de 37 de ani, din comuna Sadova. Poliţiştii de la Rutieră au încercat să afle de ce maşina condusă de bărbatul de 38 de ani a intrat pe contrasens şi, după primele cercetări şi din declaraţiile unor martori, au ajuns la o concluzie şocantă: Cristian Nelu Roşu a intrat intenţionat cu maşina în tir şi s-a sinucis. I-a luat cu el şi pe cei doi copii ai săi, cu care plecase cu câteva minute înainte de acasă, din comuna Leu. În momentul în care accidentul a fost anunţat la 112, tatăl lui Nelu Roşu tocmai ajunsese la Postul de Poliţie din comuna Leu pentru a anunţa oamenii legii că fiul său a plecat cu maşina după ce i-a spus că vrea să îşi pună capăt zilelor. Din primele informaţii obţinute de poliţişti s-a mai stabilit că Nelu Roşu se certase cu soţia sa, care era plecată în Spania, apoi s-a hotărât să se sinucidă şi să-i omoare şi pe cei doi copii ai lor. Ulterior, investigațiile au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a stabilit că bărbatul de 38 de ani şi-a ucis cei doi copii. „Din coroborarea actelor de cercetare efectuate în cauză rezultă că impactul produs pe DN 6, la km 209+100, între autovehiculul condus de Marian Stan Ruţă şi autovehiculul condus de Nelu Cristian Roşu a avut loc din cauza acţiunii voluntare a acestuia din urmă“, este concluzia la care au ajuns anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS