10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de turişti pe pârtiile din Rânca

Mii de turişti pe pârtiile din Rânca

La Rânca se schiază în condiții bune
La Rânca se schiază în condiții bune

Ninsorile abundente au fost de bun augur pentru turismul din zona montană a judeţului Gorj, având în vedere că stratul de zăpadă s-a refăcut şi amatorii de schi şi săniuş au urcat la Rânca. Mii de persoane s-au aflat weekendul trecut pe pârtiile din stațiune şi s-au bucurat de iarnă şi de faptul că au putut să schieze în condiţii foarte bune. Pârtiile au fost aglomerate de dimineaţa şi până seara. S-a schiat chiar şi pe nocturnă. Şi cei mici au stat la sanie toată ziua, vremea fiind totuşi cât de cât bună la cota 1.650, în ciuda prognozelor pesimiste.
De vineri şi până duminică după-amiază, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, din cauza vremii nefavorabile, în ciuda avertizărilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Drumul Naţional 67C Novaci – Rânca a fost deschis circulaţiei şi s-a urcat fără probleme, condiţia fiind ca autovehiculele să fie echipate în mod corespunzător, respectiv cu anvelope de sezon. Drumarii au acţionat şi ei în permanenţă cu utilaje şi material antiderapant, astfel încât să se circule în condiţii de siguranţă şi să nu apară blocaje în trafic.

Salvamontiştii şi jandarmii montani, la datorie

Pe lângă drumari, la datorie în zona Rânca au fost aproximativ 15 salvamontişti şi jandarmi montani care au acordat asistenţă sau au vegheat la asigurarea liniştii şi ordinii publice. „Zilnic, am avut 500 de oameni pe pârtia principală. Au fost deschise în total cinci pârtii de schi. La Telescaun încă nu s-a deschis pârtia. Aşteptăm să ningă mai mult pentru a putea fi pregătită pentru weekendul viitor. Intervenţii pe pârtie au fost puţine şi la cazuri minore. Au fost tratate la faţa locului şi nu a fost nevoie de verificări suplimentare la unităţi medicale. Puteau fi şi mai mulţi turişti, dar am avut şi avertizarea de cod galben“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS