22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalonul Artiştilor Fotografi din Bănie

Salonul Artiştilor Fotografi din Bănie

Sala „Ştefan Ciuceanu“ a Muzeului Olteniei Craiova a găzduit joi, 14 ianuarie, vernisajul Salonului Fotocluburilor Craiovene. Evenimentul se constituie într-o adevărată fotogramă a activităţii artiştilor fotografi din Bănie. Cele două Fotocluburi „Mircea Faria“ şi „Mihai Dan Călinescu“ au decis să îşi reunească forţele şi să creeze un eveniment care să devină unul dintre punctele de reper ale artei fotografice din Craiova. La salonul deschis la muzeu sunt expuse aproximativ 80 de lucrări ce aparţin unui număr de 39 de artişti fotografi, dintre care 11 nu aparţin nici unui fotoclub, având statut de invitaţi.
„Este o premieră pentru salon. Ne-am gândit să popularizăm fotografia şi am invitat diverşi fotografi care nu sunt neapărat membri de fotoclub, dar care sunt activi în domeniu, unii mai mult pe internet, şi le-am oferit posibilitatea de a expune în acest salon“, a declarat la deschiderea evenimentului Dorian Delureanu, preşedintele Fotoclubului „Mircea Faria“. Cât despre tematică, aceasta nu a fost impusă, dar cele două fotocluburi au avut abordări diferite.
„În cadrul acestui salon, fiecare fotograf a putut să îşi expună fotografiile care i-au plăcut sau care a crezut că îl reprezintă. Ca genuri ale fotografiei, după cum vedeţi, fotoclubul nostru a abordat ca tematică portretul, iar cei de la «Mircea Faria» au ales tema liberă“, a precizat Mircea Anghel – preşedintele Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu“.
Salonul, care poate fi vizitat până pe 28 ianuarie, se constituie şi într-un omagiu adus unor personalităţi ale artei fotografice din Craiova – Victor Boldâr (deţinător al titlului de Excelenţă a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică) şi Horia Pârvănescu – care ne-au părăsit anul trecut. Cei doi sunt prezenţi cu lucrări în salon în semn de omagiu.
Evenimentul a fost organizat în luna ianuarie, pentru a marca Ziua Naţională a Artei Fotografice din România. Pentru că această colaborare s-a dovedit capabilă să creeze solidaritate în rândul artiştilor fotografi aceasta va fi permanentizată.
Salonul se va organiza de două ori pe an, o ediţie cu ocazia Zilei Naţionale a României şi alta la o dată ce urmează să fie stabilită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS