6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziții la traficanții de persoane

Percheziții la traficanții de persoane

Vineri, oamenii legii au ridicat și dus la audieri mai multe persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism
Vineri, oamenii legii au ridicat și dus la audieri mai multe persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism

Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, coordonați de un procuror din cadrul DIICOT Craiova, au făcut, vineri, 17 percheziții la domiciliile unor craioveni suspectați de comiterea unor infracțiuni cu violență, dar și trafic de persoane și proxenetism.
În urma anchetei desfășurate până în prezent, anchetatorii au stabilit că membri ai două grupări infracționale au traficat zeci de tinere în Italia, Germania și Spania, unde le-au forțat să se prostitueze. „Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2011 și până în prezent, membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi transportat în Roma – Italia, Berlin – Germania și în Barcelona – Spania, unde le-ar fi exploatat sexual, obținând venituri ilegale de peste 1.000.000 de euro. De asemenea, a rezultat că ambele grupări infracționale erau organizate pe niveluri de ierarhizare bine definite, iar fiecare membru ar fi avut un rol infracțional prestabilit“, au explicat procurorii DIICOT din Craiova. Mai exact, membrii uneia dintre grupări se ocupau cu traficarea victimelor în Italia, iar cei din a doua grupare acționau în Germania și Spania.
După încheierea perchezițiilor, oamenii legii au ridicat și dus la sediul DIICOT pentru audieri 16 suspecți și martori. Anchetatorii au mai precizat că, după audieri, procurorul de caz urma să hotărască dacă va emite mandate de reținere pe numele suspecților.
La acțiunea de vineri, oamenii legii din Craiova au fost sprijiniți de ofițerii Direcţiei de Operaţiuni Speciale, dar și de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Dolj, Olt, Gorj și Mehedinți.

 

Update:  Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au cerut, sâmbătă, judecătorilor de la Tribunalul Dolj, arestarea preventivă a următorilor inculpați: Preda Iulian(fost Chiriţă, fost Ţurcan), zis ”Tataie”, Preda Domenik, Ţurcan Cosmin – Petrişor, Preda Ionuţ, zis ”Aramis”, Bărăgan Ion Cosmin, Constantin Gabriela, Constantin Ionela Simona, Udilă Rubinaşi, Constantin Laurenţiu David și Preda Monica. Până în acest moment, instanta nu a hotărât dacă acceptă sau nu propunerea anchetatorilor. Vom reveni cu amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS