21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi investiții la Aeroportul Craiova

Noi investiții la Aeroportul Craiova

Aeroportul Internațio­nal Craiova are, începând din acest an, o nouă parcare, iar pasagerii care aleg să zboare din Bănie au de-acum la dispoziție un autobuz special care le va asigura îmbarcarea și debarcarea de pe aeronave.

Ieri a avut loc inaugurarea, în prezența autorităților județene, a noii parcări a Aeroportului Internațional Craiova.
Cei care vor alege să zboare de la Craiova spre destinații europene își vor putea lăsa mașinile în noua parcare, care are un efectiv de 200 de locuri și care se întinde pe aproximativ 4.300 de metri pătrați. Investiția Consiliului Județean Dolj s-a ridicat la circa 200.000 de euro.
„Parcarea este iluminată și are supraveghere video permanentă. Camerele de luat vederi sunt legate în circuitul Aeroportului. O mașină lăsată în parcare este supravegheată practic 24 de ore din 24“, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internațional Craiova. Conducerea Aeroportului se gândește la aplicarea unui tarif pentru o zi de staționare a autoturismelor care să nu depășească zece lei.

Un autobuz de 360.000 de euro pentru pasageri

Investițiile continuă în anul 2016 la Aeroportul Internațional Craiova. „O dată cu terminarea lucrărilor și a investițiilor de 24 de milioane de euro și realizarea a opt spații de parcare pentru avioane, pasagerii nu vor mai putea coborî pe platforma din față și vor trebui să fie aduși și luați de la aeronavă.
În acest sens, pasagerii vor avea la dispoziție un autobuz al cărui preț este de 360.000 de euro“, a precizat în cadrul conferinței de presă Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Autobuzul ecologic cu emisii extrem de reduse pare să fie unul special. „Autobuzul nu poate să opereze în circulația stradală. Are posibilitatea deschiderii ușilor pe fiecare latură indepedent, astfel încât, indiferent de poziția față de aeronavă, pasajerii să poate fi îmbarcați sau debarcați. Este un autobuz care datorită suspensiei pneumatice poată să se încline pe o parte sau pe alta sau poate fi lăsat până la mai puțin de 8 cm de sol, astfel încât să se instalaze foarte rapid rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă. Odată urcată în autobuz, o astfel de persoană beneficiază de centură de siguranță pe durata deplasării. Acest autobuz extrem de scump își justifică prețul prin calitățile sale“, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internațional Craiova.
Întrucât capacitatea autobuzului este de doar 119 locuri, se are în vedere cumpărarea de către autorități a unui al doilea astfel de mijloc de transport, pe parcursul acestui an, pentru a putea face față numărului mare de pasageri.
De asemenea, au fost reluate și lucrările în ceea ce privește implementarea echipamentului de balizaj. Acest proiect se va încheia până pe 26 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS