19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsistenta medicală rănită în Gorj a fost transferată la Bucureşti

Asistenta medicală rănită în Gorj a fost transferată la Bucureşti

În urma accidentului,  asistenta medicală  s-a ales cu leziuni grave (Foto: Eugen Măruţă)
În urma accidentului,
asistenta medicală
s-a ales cu leziuni grave (Foto: Eugen Măruţă)

Asistenta medicală rănită în accidentul de la Bârsești a fost transferată ieri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu la o clinică de specialitate din Capitală. Starea de sănătate a asistentei medicale rănite în accidentul rutier care a avut loc luni, pe Drumul Județean 662 D, este stabilă, însă medicii de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au decis ca femeia să fie transferată la un spital din București. Angajata Spitalului TBC Dobriţa a fost supusă unor investigații medicale, în urma cărora medicii târgujieni au constatat că problemele descoperite depășesc competențele spitalului din Târgu Jiu.
„S-a făcut computer tomograf. S-au făcut investigații și s-a constatat că sunt niște probleme care depășesc competențele spitalului nostru și care țin de neurochirurgie. Era politraumatizată și avea o leziune la nivel cervical“, a precizat Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Când se va însănătoși, asistenta Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ Dobrița le va da explicații și polițiștilor, care o cercetează pentru vătămare corporală.

A pierdut controlul volanului

Femeia, de 40 de ani, lucrează ca asistentă medicală la Sanatoriul de la Dobriţa, iar potrivit polițiștilor se face vinovată de producerea accidentului rutier de la începutul acestei săptămâni. Maşina acesteia a derapat, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un autovehicul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Stăneşti. În urma impactului, patru persoane au fost rănite, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde au beneficiat de asistenţă medicală de specialitate, toţi fiind internaţi. În autovehiculul asistentei se afla și o infirmieră. Amândouă se îndreptau spre serviciu, respectiv către Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ Dobrița, motiv pentru care evenimentul rutier a fost declarat accident de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS