16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNou-născut mort în condiţii suspecte în spital

Nou-născut mort în condiţii suspecte în spital

Cosmin Bădoiu, tatăl bebeluşului, îşi caută dreptatea  cu ajutorul poliţiei (Foto: Eugen Măruţă)
Cosmin Bădoiu, tatăl bebeluşului, îşi caută dreptatea
cu ajutorul poliţiei (Foto: Eugen Măruţă)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început ieri o anchetă după moartea unui nou-născut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ramona şi Cosmin Bădoiu, din Fărcăşeşti, părinții unui bebeluș, au fost anunțați că acesta s-a născut mort, cu toate că duminică seară au fost asigurați că sarcina decurge normal.
Tatăl micuțului care a murit înainte de naştere a formulat plângere împotriva medicilor și asistentelor care au fost de gardă. Ramona Bădoiu, de 36 de ani, mama bebelușului, susține că s-a internat în spital, duminică dimineață, iar, după ce a fost consultată de medicul de gardă, Adrian Tetileanu, la ora 20.00, nici măcar o asistentă nu a mai venit în salon pentru a se asigura că nu sunt probleme.
În jurul orei 4.00, femeia de 36 de ani a acuzat dureri în zona abdominală, însă, când a mers în cabinetul asistentei, i s-ar fi spus să aștepte în salon.

Ce spun reprezentanţii Spitalului Judeţean

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu resping varianta că medicii ar avea vreo culpă în acest caz. Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, a spus că fătul a murit în burta mamei din cauza un hematom.
„Gravida a fost consultată atunci când s-a internat și totul era în regulă. A fost internată, urmând să nască. A fost monitorizată în timpul nopții, iar dimineața, la un consult care se face, medicii și-au dat seama că nu mai există bătăile inimii la făt și s-a intervenit de urgență, existând suspiciunea de hematom retroperitoneal, și așa a şi fost. A fost scos hematomul, iar copilul era decedat“, a declarat doctorul Gheorghe Stanciu.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va face o anchetă administrativă în acest caz pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile şi s-a acţionat conform acestora.

Anchetă pentru ucidere din culpă

Nemulţumit de cele întâmplate şi de comportamentul cadrelor medicale, Cosmin Bădoiu a mers ieri la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, unde a depus o plângere.
Bărbatul consideră că personalul medical se face vinovat de moartea nou-născutului şi susţine că va depune o sesizare şi la Colegiul Medicilor Gorj.
„Ieri-dimineață, poli­țiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de un bărbat din comuna Fărcășești cu privire la faptul că, în cursul nopții trecute, soția sa ar fi născut la un spital din Târgu Jiu un făt decedat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu și ucidere din culpă“, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS