14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCine a pus baliza în drum?

Cine a pus baliza în drum?

Reprezentanții Companiei de Apă Craiova spun că gura de canal trebuie ridicată de consructor la nivelul asfaltului (Foto: GdS)
Reprezentanții Companiei de Apă Craiova spun că gura de canal trebuie ridicată de consructor la nivelul asfaltului (Foto: GdS)

Circulația rutieră este „gâtuită“ pe strada Caracal din municipiul Craiova, în zona supermarketului Lidl, de o baliză de semnalizare „înfiptă“ pe banda a doua de câteva săptămâni. Astfel, șoferii care ies din sensul giratoriu pentru a merge pe strada Caracal către centrul comercial Bănie sunt obligați să circule numai pe banda a treia. Asta pentru că prima bandă este ocupată de mașini staționate, iar a doua de o baliză de semnalizare. Am încercat să aflăm povestea acestei balize, mai ales că nu pare să semnalizeze mare lucru. Mai exact, baliza este așezată pe capacul unui canal amplasat pe banda a doua a străzii asfaltate la sfârșitul anului 2014. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au explicat că problema este acea gură de canal ce aparține Companiei de Apă Oltenia, care s-a lăsat și trebuie reparată de constructor. Este vorba de firma Dancor Romconstruc, care a asfaltat strada Caracal în cursul anului 2014.
La rândul său, directorul Companiei de Apă Oltenia, Constantin Mitriță, a precizat pentru Gazeta de Sud că, într-adevăr, constructorul trebuie să ridice gura de canal la nivelul asfaltului. Când va fi remediată problema nu a putut spune însă. Până când muncitorii Dancor își vor face apariția, șoferii nu au decât să se înghesuie pe o bandă din cele trei ale străzii Caracal.
Aceasta nu este prima problemă apărută pe strada Caracal după ce a fost modernizată printr-un program european. La câteva luni după încheierea lucrărilor, vopseaua cu care a fost făcut marcajul s-a șters. În septembrie, anul trecut, primăria a sesizat problema și a trecut la refacerea marcajelor. De asemenea, în cursul lunii august 2015, asfaltul a cedat pe sensul de mers dinspre Piața Chiriac către Centru și a lăsat loc unei gropi. S-a stabilit că, cel mai probabil, de vină au fost branșamentele rețelei de apă, care au cedat. Problemele nu s-au oprit aici, pentru că, tot anul trecut, trotuarul abia reabilitat, cuprins între benzinăria Rompetrol și cartierul chinezesc de locuințe, a fost tăiat pentru introducerea unor cabluri de alimentare cu energie electrică a viitorului cartier chinezesc. În prezent, trotuarul este tot spart.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS