3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCeartă pe locurile din Târgul Municipal

Ceartă pe locurile din Târgul Municipal

Unii dintre comercianții care își desfășoară activitatea în Târgul Municipal Craiova de pe strada Caracal erau ieri revoltați. Este vorba despre comercianții de legume și fructe și de produse alimentare, dar și despre cei care vând haine second-hand și nu au fost afectați de incendiul din luna decembrie. Aceștia nu au primit spații în noua locație de pe strada Dimitrie Gerota și au mers în noul târg să ceară socoteală celor care au împărțit acolo locurile.

Zeci de comercianți s-au adunat ieri pe platforma fostei autobaze RAT Craiova, noua locație a Târgului Municipal, nemulțumiți de faptul că nu au primit și ei locuri aici. Aceștia reproșează reprezentanților SC Piețe și Târguri Craiova SRL că i-au lăsat în vechea locație, unde nu prea mai vin clienți, și că au rămas pe dinafară, fiindcă nu li s-au dat locuri în noul târg sau li s-au dat locuri mai puține și fără vad comercial. „Noi vindeam tot haine vechi, dar eram acolo, pe platformă. Vindeam pe jos. Nu am fost afectați de incendiu și nu am primit locuri aici. Noi ce facem acum, că din asta ne câștigam un ban? De ce se face diferență între noi?“, se întreba o vânzătoare de haine vechi. Oamenii susţin că situația lor este incertă, fiindcă nu le spune nimeni dacă pe strada Caracal va mai funcționa în viitorul apropiat târgul.
„Dacă vine omul la târg, vine și ia și mâncare, trece și pe la haine, dar așa noi ce facem? Unii stau acolo, alții vin aici. Să vină domnii de la Piețe să ne spună“, a completat un comerciant.

 Comercianții de legume, lăsați pe Caracal

Și comercianții de legume și fructe, dar și cei care dețin terase la care se comercializează mici, cafea, bere și alte produse alimentare se plâng că au rămas pe dinafară.
„Noi vindem legume și fructe. Am fost mutați aici din Piața Chiriac. Am plătit chirie, avem contracte valabile. Am rămas pe loc, dar nu știm ce se va mai întâmpla cu noi. Se vorbește că ne-am întoarce în Chiriac până s-ar amenaja și pentru noi spații în noul târg. Nu este nimic concret. Este foarte rău, că a scăzut vânzarea, iar noi plătim taxe. Avem marfă care se strică“, s-a plâns deținătorul unui chioșc din târgul de pe strada Caracal.
Mult mai revoltați sunt comercianții de produse alimentare. „Au rămas aici, pe Caracal, șase societăți de alimentație publică pentru care nu mai există locuri în noul târg. Avem contract în vigoare în care se arată că SC Piețe trebuie să-mi asigure folosința terenului în Târgul Municipal. Noi nu știm unde funcționează acum târgul. Ni s-a spus că putem să stăm aici cât dorim. Dar cum să rămânem? Șase societăți în 10.000 de metri pătrați, când pe aici nu mai trece nimeni? Ne-au spus să încetăm activitatea până se face loc“, a afirmat Loredana Popescu, comerciant.
Comercianții nemulțu-miți s-au adunat în noua locație de pe strada Dimitrie Gerota, în așteptarea reprezentanților SC Piețe și Târguri Craiova SRL.
„Noi nu am primit locuri. Spun că s-a mutat târgul aici, dar jumătate dintre noi am rămas pe dinafară. Să se rezolve și treaba asta! Pentru unii sunt mumă, pentru alții ciumă!“, striga un comerciant de haine second-hand.
„Eu am vândut doi ani cafea în târgul de pe Caracal, am plătit taxe și acum îmi spun că este ilegal și îmi reziliază contractul. Să vină aici cei de la Piețe!“, spunea alt comerciant.
Supărați, comercianții au spus că, dacă reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova nu vin să stea de vorbă cu ei și să le rezolve doleanțele, vor merge la ușa primăriei.
Până la închiderea ediției nu am putut obține un punct de vedere de la SC Piețe și Târguri Craiova SRL cu privire la soarta pe care o au comercianții rămași în vechea locație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS