12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în următoarele zile în Oltenia şi la munte

Vremea în următoarele zile în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până pe 17 ianuarie. Prognoza este detaliată pentru toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

În Oltenia, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor deveni, în medie regională, pozitive începând cu 6 ianuarie, dată de la care temperaturile minime nu vor mai coborî sub – 4 grade. Între 9 şi 13 ianuarie se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de până la 5 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa între -3 şi 0 grade.
Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va produce o uşoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va coborî spre -4 grade.
Pe 5 ianuarie vor fi mai ales ninsori, apoi vor predomina ploile, slabe şi moderate, posibil mai însemnate cantitativ în intervalul 6-7 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. În a doua saptămână, aria precipitaţiilor se va restrânge, fiind şi zile în care acestea vor lipsi.

La munte, procesul de încălzire va fi semnificativ în tot spaţiul montan, din 6 ianuarie urmând a se înregistra valori termice normale pentru această perioadă, de -3…-1 grad, iar în cele mai calde zile, media valorilor maxime se va încadra între 0 şi 4 grade.
Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, exceptînd primele două nopţi şi sfârşitul intervalului, cînd vor fi mai coborâte. Vor fi condiţii de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS