12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPe drumurile din Gorj se circulă în condiții de iarnă

Pe drumurile din Gorj se circulă în condiții de iarnă

Iarna a pus stăpânire pe drumurile din judeţ
Iarna a pus stăpânire pe drumurile din judeţ

Circulația rutieră pe drumurile din județul Gorj se desfășoară în condiții de iarnă, nefiind înregistrate evenimente deosebite din cauza zăpezii și a gerului. Potrivit lui Ion Tudor, șeful secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale, drumarii au acționat în prima zi a acestei săptămâni cu 45 de utilaje, pe toate sectoarele de drum din județ, acțiunea de deszăpezire fiind îngreunată din cauza temperaturilor extrem de scăzute care au făcut ca zăpada să înghețe pe carosabil.
Directorul secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale, Ion Tudor, a declarat, însă, că pe toate drumurile s-a acționat încă de la avertizarea de cod galben de ninsori, iar în fiecare zonă se intervine cu câte două sau trei utilaje de deszăpezire. Totodată, au fost folosite 500 de tone de material antiderapant, dar și zece tone de produs ecologic cu rol de topire a zăpezii înghețate. De asemenea, autoritățile le recomandă șoferilor să circule cu atenție și să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum.
Autoritățile județene au acționat, de asemenea, pentru asigurarea unui trafic corespunzător.
Ion Călinoiu, preșe­din­tele Consiliului Județean Gorj, a declarat că în acest moment se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor județene, nefiind înregistrate, însă, blocaje în trafic din cauza zăpezii. „Am ţinut permanent legătura cu dispeceratul existent la nivelul Consiliului Judeţean Gorj. Se acţionează pe toate drumurile administrate de Consiliul Judeţean Gorj. Se circulă în condiţii de iarnă, cu anvelope corespunzătoare. Conducătorii auto trebuie să circule cu mare atenţie pentru că pot apărea evenimente neprevăzute sau este necesar ca intervenţia utilajelor de deszăpezire să nu fie îngreunată. Rămânem în continuare conectaţi la ceea ce se întâmplă şi ne organizăm în cazul în care este nevoie de intervenţii cu un număr mai mare de utilaje în anumite zone. Deocamdată nu a fost nevoie“, a precizat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS