6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTop salarii: Cât a câștigat cel mai bine plătit doljean

Top salarii: Cât a câștigat cel mai bine plătit doljean

Craioveanul care a încasat anul trecut cel mai mare salariu din județ a primit într-un an  cât ar fi încasat 1.595 de muncitori plătiți cu salariul minim pe economie într-o lună (FOTO: arhiva GdS)
Craioveanul care a încasat anul trecut cel mai mare salariu din județ a primit într-un an
cât ar fi încasat 1.595 de muncitori plătiți cu salariul minim pe economie într-o lună (FOTO: arhiva GdS)

Cel mai mare salariu înregistrat în acte anul trecut în Dolj a fost de 1.675.763 de lei pe an (adică peste 16 miliarde de lei vechi). Persoana respectivă a câștigat din venituri salariale echivalentul unui apartament pe lună. GdS vă prezintă un top al primelor zece salarii din Dolj și domeniile de activitate în care au activat persoanele care au încasat veniturile respective.

Primii zece cel mai bine plătiți oameni din Dolj, care sunt, de regulă, fie directorii generali, fie asociați sau acționari ai firmelor pe care le conduc, au câștigat anul trecut împreună 6.872.203 lei, adică echivalentul salariului minim pe economie încasat de 6.544 de persoane. Printre managerii care au încasat cele mai mari venituri salariale din județ, efectiv declarate în acte, sunt persoane care au activat anul trecut și poate mai activează și acum în domenii variate de activitate, de la intermedierile financiare, la extracția petrolului și altele, care vor fi detaliate în continuare.

Topul primelor zece salarii din Dolj în 2014*
Topul primelor zece salarii din Dolj în 2014*

Cele mai mari salarii, în intermedieri financiare

Cel mai mare venit salarial din județ declarat în documente pe anul 2014 și declarat la Fisc aparține unei persoane din Craiova, care lucrează în domeniul intermedierilor financiare, cel mai probabil la Societatea de Intermedieri Financiare (SIF) Oltenia. Venitul salarial brut al acelei persoane pe 2014 a fost de 1.675.763 de lei pe an, adică 139.646 de lei pe lună, echivalentul unui apartament cu două sau chiar cu trei camere din Craiova.
La solicitarea GdS, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Craiova a realizat un top al primelor zece venituri salariale din județ, în funcție de sumele declarate de persoanele fizice respective prin declarațiile de venit depuse la Fisc. Astfel, conform topului, cel mai mare salariu înregistrat în Dolj aparține unei persoane care lucrează în intermedieri financiare. „Acest salariu de 1,67 milioane de lei este mai mare decât salariile din anii precedenți, ceea ce înseamnă că acest domeniu al investițiilor de natura valorilor mobiliare, în sistemul financiar, a crescut foarte mult în ultimul an și, prin urmare, au crescut și câștigurile salariale obținute de contribuabilii din aceste domenii. Avem în acest top patru persoane din intermedieri financiare“, a precizat Mihai Antonescu, directorul executiv al DGRFP Craiova.
Pe locul al doilea se află o persoană care activează în același domeniu. Aceasta a înregistrat anul trecut un venit salarial de 1.175.027 de lei. De altfel, ocupanții primelor două locuri, care probabil activează la SIF Oltenia, sunt singurii din județ al căror salariu a depășit 1.000.000 de lei anual, adică zece miliarde de lei vechi.

Câștiguri mari din farmacie și comerț cu cereale

Pe locul al treilea în județ se află o persoană care a avut un salariu de 719.632 de lei pe anul trecut, activând în domeniul „vânzări produse farmaceutice“. De aici încolo, veniturile salariale din top zece pe județ scad din ce în ce mai mult. Pe locul patru se află un om de afaceri care a realizat venituri de 635.597 de lei din comerțul cu cereale. Pe cinci se situează tot o persoană care și-a câștigat salariul din intermedieri financiare, declarând un venit salarial pe 2014 de 504.104 lei. Pe locul șase pe județ este un om de afaceri care conduce o firmă cu obiect principal de activitate „Fabricarea motoarelor, generatoarelor și transformatoarelor electrice“, cel mai probabil Electroputere Craiova. El a câștigat anul trecut 475.735 de lei din salariu. Pe locul 7 în topul realizat de DGRFP Craiova se află tot o persoană care a câștigat din intermedieri financiare, având un salariu de 444.123 de lei înregistrat pe tot în 2014.

Și alte domenii în top

Pe locul opt în top se află o persoană care a avut venituri salariale din domeniul comerțului cu echipamente de telecomunicații. Acea persoană a câștigat 438.058 de lei anul trecut. Din extracția petrolului, un doljean a câștigat un salariu de 412.077 de lei în 2014. Locul zece în topul salariilor îl ocupă o persoană care a câștigat 391.727 de lei din fabricarea uleiurilor și grăsimilor nerafinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS