Galeriile Auchan Craiovița îi invită pe copii să învețe mai multe despre efectele poluării asupra mediului înconjurător, încurajându-i să găsească soluții prin care să contribuie la diminuarea încălzirii globale (Foto: Claudiu Tudor)

Galeriile comerciale Auchan Craiovița găzduiesc, în cursul acestei săptămâni, o expoziție de informare pe tema încălzii globale, a emisiilor de dioxid de carbon și a efectelor poluării. Aceasta este dedicată, în principal, copiilor cu vârste cuprinse între opt și 12 ani și oferă informaţii despre efectul de seră cauzat de emisiile de gaze, despre adaptarea naturii la schimbările climatice, dar și despre cum ar arăta un viitor fără dioxid de carbon în domeniile energiei, transporturilor şi alimentaţiei.
„Auchan în parteneriat cu Immochan organizează expoziția adresată copiilor cu vârste între opt și 12 ani, pe tema «Cum putem să reducem împreună emisiile de carbon». Copiii care sunt aici au răspuns pozitiv invitației noastre de a găsi soluții pentru a diminua emisiile de carbon. Ei sunt elevi în clasa a III-a, la Școala nr. 30 din Craiovița. Împreună cu ei, cu părinții și cu vizitatorii galeriei comerciale încercăm să găsim soluții, prin activitățile de zi cu zi, pentru a diminua efectul de poluare și încălzirea globală“, a explicat directorul magazinului Auchan Craiovița, Roxana Bordeianu.
Copiii prezenți au fost invitați să arate, prin desene, efectele poluării sau, dimpotrivă, ce putem face pentru a stopa acest fenomen. Expoziția de informare poate fi vizitată până pe 29 noiembrie inclusiv. Ea este organizată îndeosebi în contextul Summit-ului ONU pe tema încălzirii globale care se va desfăşura la Paris între 30 noiembrie și 11 decembrie.

Anca UNGURENUŞ
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.