5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada care se transformă în lac după fiecare ploaie

Strada care se transformă în lac după fiecare ploaie

Mai multe familii din Dăbuleni acuză autorităţile de nepăsare şi de faptul că de aproape opt ani trăiesc printre bălţi. În replică, edilii susţin că s-au ocupat în permanenţă de strada Alexandru Vlahuţă şi că vina pentru situaţia creată aparţine exclusiv oamenilor.

Fiecare ploaie transformă strada Alexandru Vlahuţă din Dăbuleni într-o adevărată provocare, atât pentru localnici, cât şi pentru maşini. Cele aproximativ 15 familii care locuiesc aici spun că situaţia nu e de ieri, de azi, ci de aproape opt ani. Pe lângă faptul că strada se umple de bălţi, oamenii spun că apa le ajunge în curţi şi le inundă locuinţele.
„Chiar ieri (joi -n.r.), toată apa s-a scurs la mine în curte. Am tras-o cu pompe, cu tot ce-am putut. Nici pomii nu mai rezistă pentru că în permanenţă am apă în curte“, a spus revoltat Tudor Cristuinea, care locuieşte la nr. 60 pe această stradă. Oamenii susţin că vara aici se creează adevărate focare de infecţie. „Se jucau copiii astă-vară în baltă, veneau şi făceau baie aici. E focar de infecţie! Sunt oameni bătrâni care nu pot să meargă să îşi ia o pâine de teamă să nu cadă în baltă. Nu se poate aşa ceva!“, a adăugat şi Valeriu Zamă, care locuieşte la nr. 64 pe această stradă. Oamenii susţin că au făcut nenumărate sesizări la primărie, dar nemulţumirile nu le-au fost auzite.
„Când ne-a inundat ultima dată, ne-am dus la primărie, la domnul vice, şi ne-a promis că o să vină. N-a venit nici până acum. Acum trei ani, noi ne-am mobilizat. Cei de la primărie au venit cu o motopompă, iar noi am dus coloanele şi am tras apa. Eu am fost inundat de două ori“, a mai spus Valeriu Zamă.

„Vina este numai a oamenilor!“

Autorităţile admit că pe strada Alexandru Vlahuţă sunt probleme atunci când plouă, dar spun că situaţia se regăseşte în tot oraşul. Edilii spun că vina aparţine exclusiv oamenilor, care, în dorinţa de a nu le intra apa în curţi, îşi fac diguri pe marginea drumului şi astfel se formează bălţile. „Vina este numai a oamenilor! Strada Alexandru Vlahuţă este singura făcută ca la carte. Noi aducem balast, nivelăm strada, dar ei îl trag pe marginea drumului şi astfel se adună apa. Când aducem motopompe să tragem apa de pe stradă, ei stau în curţi, se uită şi nu ne ajută cu nimic. Pe toate străzile sunt probleme când plouă, dar ceilalţi localnici nu procedează aşa, nu îşi fac diguri la porţi şi normal că apa nu se strânge pe drum“, a afirmat Nicolae Drăgoi, primarul din Dăbuleni.
Autorităţile spun că majoritatea străzilor din oraş au fost deteriorate de firma care se ocupă de canalizare şi aşteaptă ca după finalizarea proiectului, care înregistrează deja o întârziere de aproape un an, acestea să fie redate oraşului în forma în care au fost preluate. Acest lucru se va întâmpla, cel mai devreme, în vara anului viitor. Până atunci, edilii promit că problemele localnicilor de pe strada Alexandru Vlahuţă se vor rezolva cât de curând. „Vom găsi nişte cisterne şi vom merge să tragem apa de acolo. În două-trei zile, sperăm să rezolvăm situaţia“, a spus Tudor Vasile, viceprimarul oraşului Dăbuleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS