3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA incendiat casa concubinului fostei neveste

A incendiat casa concubinului fostei neveste

Bărbatul de 48 de ani a fost dus ieri la Judecătoria Segarcea, iar instanța a emis  pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile
Bărbatul de 48 de ani a fost dus ieri la Judecătoria Segarcea, iar instanța a emis
pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea doljeană Cerăt, a fost arestat preventiv, ieri, pentru comiterea infracțiunilor de lovire, violare de domiciliu și distrugere. Oamenii legii au stabilit că, în noaptea de duminică spre luni, suspectul a intrat în locuința bărbatului la care se mutase fosta soție, l-a bătut bine, după care i-a incendiat casa.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.15, pompierii și polițiști din Segarcea au fost anunțați prin 112 despre faptul că un imobil de pe strada Câmpului din localitate a fost cuprins de flăcări.
Când au ajuns la adresa indicată, pompierii de la Secţia Segarcea au constatat că incendiul cuprinsese două camere ale casei lui Silviu Buzdugeanu, de 68 de ani. După ce au stins flăcările, pompierii au stabilit că au ars mobilierul, diverse materiale textile și tocăria, plus două televizoare, o mașină de spălat, un aragaz, un frigider și un cuptor. Ulterior, pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat, iar valoarea pagubelor a fost estimată la 15.000 de lei. „Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu“, au precizat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.
Cazul a fost preluat de polițiștii din Segarcea, care au aflat destul de repede că incendiatorul casei lui Buzdugeanu, dar și autorul a altor două infracțiuni este Alexandru Stoica, de 48 de ani, din comuna Cerăt. Potrivit oamenilor legii, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, Stoica și soția sa s-au despărțit, iar femeia a hotărât să se mute la un bărbat din Segarcea, la Silviu Buzdugeanu. Duminică, după ce a băut câteva pahare, Stoica a hotărât să-și aducă nevasta acasă, numai că totul s-a încheiat cu scandal și cu un dosar penal. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, „echipa operativă din cadrul Poliției Segarcea a stabilit faptul că imobilul aparține lui B. Silviu, de 68 de ani, iar pe fondul unui conflict spontan, S. Alexandru, de 48 de ani, din comuna Cerăt, Dolj, a pătruns fără drept în locuinţa acestuia, l-a agresat fizic, iar apoi a incendiat două camere“.
Stoica a fost reținut de polițiști, iar ieri a fost dus la Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de lovire, violare de domiciliu și distrugere. Judecătorii din Segarcea au admis propunerea anchetatorilor și au emis pe numele lui Stoica un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanței nu este însă definitivă și poate fi contestată de inculpat la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS