17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul Toamnei aduce must gratis pentru târgujieni

Festivalul Toamnei aduce must gratis pentru târgujieni

Program pentru toate gusturile la Festivalul Toamnei (Foto: Eugen Măruţă)
Program pentru toate gusturile la Festivalul Toamnei (Foto: Eugen Măruţă)

Primăria Târgu Jiu va organiza duminică, 4 octombrie, o nouă ediţie a Festivalului Toamnei. Evenimentul se va desfăşura în toate pieţele din municipiu, iar în cea de-a doua parte a zilei, în centrul oraşului Târgu Jiu, vor avea loc o serie de activităţi precum degustări de must, expoziţie de produse tradiţionale, de utilaje agricole, ateliere de pictură. Potrivit lui Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, societatea care se ocupă de organizarea piețelor din municipiu, Parada Fanfarei „Armonia“ va deschide oficial evenimentul, iar în Piața Centrală va avea loc și un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. „În jur de ora 10.00 va începe festivalul cu fanfara oraşului, apoi un spectacol de muzică populară. Va fi o expoziţie de flori şi ceramică, produse agricole. De asemenea, vor fi mai multe mese unde mai multe persoane o să redea din obiceiurile şi activităţile specifice toamnei“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public Târgu Jiu.

Obiceiurile străvechi, reînviate

De asemenea, vor avea loc mai multe demonstrații realizate de către producătorii specializați în realizarea vinului prin tescuire, scoaterea vinului cu tâlvul, olărit și încondeiat vase. Și anul acestea cel mai frumos stand va fi premiat de autorități și vor fi oferite diplome de participare tuturor producătorilor prezenți la evenimentele organizate în cele două piețe din municipiul Târgu Jiu. „O să avem un stand Cămara gospodarului, unde se vor putea vinde produse către cetăţeni. Cel mai frumos stand va fi premiat. Vor fi acordate trei premii. Facem apel la toți cetăţenii să vină în pieţe. Să sperăm că vor fi preţuri pentru toate buzunarele, astfel încât toată lumea să fie mulţumită“, a mai spus Alexandru Zaharia.

O mie de căni de must pentru târgujieni

Ca o noutate, anul acesta Primăria Târgu Jiu a anunţat că va oferi o mie de căni cu must târgujienilor care vor participa pe 4 octombrie la manifestările organizate de Ziua Recoltei, două mustării fiind amenajate în Piaţa Prefecturii. „Va fi o atmosferă specială la aceste două mustării. Una lângă Teatru şi alta lângă CEC. Vor fi persoane în costume speciale care vor oferi nuci şi pere localnicilor. De asemenea, vor fi oferite o mie de căni de must gratuit pentru cetăţenii care vor trece prin zonă. Vor fi căni de ceramică. La fiecare mustărie se va afla câte un taraf de lăutari care va cânta muzică lăutărească şi populară. Vom încerca să readucem la viaţă atmosfera de altădată a oraşului Târgu Jiu. Este un element de noutate şi sperăm să-i atragă pe cetăţeni“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS