8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCursă de viteză pe Dealul Bucovățului

Cursă de viteză pe Dealul Bucovățului

Dealul Bucovăţului a fost duminică, 27 septembrie, gazda evenimentului sportiv „Bucovăţ Hill Climb Challenge“, organizat de Clubul Sportiv Midnight Racers, filiala Craiova, alături de Automobil Clubul Român (ACR) Dolj. Este vorba de ultima cursă de viteză pe traseu montan (Cupa Ascet EuroMaster) din 2015. În ciuda ploii mărunte, numeroși craioveni au mers pe dealurile din Bucovăț pentru a vedea și suține cei 34 de participanți înscriși în concurs. Este vorba de piloți din Dolj, Gorj, Vâlcea, Dâmbovița și București), plus Sorin Ene, care a făcut drift-uri cu al său Nissan Silvia S14. Tot pentru drift-uri era așteptat și Vlad Stan, cu BMW E30, însă acesta nu s-a prezentat ieri.
La start s-au înscris patru piloți la grupa 1 (mașini cu motoare până în 1400 cm3), șapte la grupa 2 (mașini cu motoare între 1401 și 1600 cm3), cinci la grupa 3 (mașini cu motoare între 1601 și 1800 cm3). Cei mai mulți piloți, zece la număr, s-au înscris la grupa 4 (mașini cu motoare între 1801 și 2000 cm3), iar la grupa 5 (mașini cu motoare peste 2000 cm3) au luat startul șase piloți. În plus, s-au înscris doi piloți care au punctat doar în clasamentul general: bucureșteanul Adrian Grigore, cu Mitsubishi Lancer EVO IX, și Alexandru Dăianu, din Târgu Jiu, cu al său vehicul artizanal.
Să vedem care este clasamentul pe grupe al cursei de ieri.
La grupa 1, pe primul loc s-a situat Marius Truță, cu Skoda Fabia, pe locul 2 – Alexandru Decu, cu Dacia Nova, iar pe 3 a fost Ionel Biban, cu Peugeot 106. Grupa 2 a fost câștigată de Florian Nițurad, care a concurat cu un Peugeot 106, fiind urmat de craioveanul Dan Alexe, cu Honda Civic, și Lucian Bratu, tot cu Honda Civic. La grupa 3, pe primul loc s-a clasat craioveanul Mădălin Panduru, pe locul doi a fost Claudiu Ionescu, iar pe trei Constantin Anghel. Toți trei s-au prezentat la start la volanul unor VW Golf II.
Grupa 4 a fost câștigată de Daniel Şeitan, cu un Opel Astra F, iar pe următoarele două locuri s-au clasat Alexandru Danciu și Cosmin Caimac, cu VW Golf II, respectiv Opel Corsa B.
Ultima grupă a fost câștigată de Cosmin Bălan, cu al său Renault Megane RS, fiind urmat de Alin Cotoinea și Alexandru Motea, cu BMW E36, respectiv VW Golf V.
La clasamentul general al Cupei Ascet EuroMaster, pe primul loc se află Daniel Șeitan, pe locul doi Florian Nițurad, iar locul trei este ocupat de Alexandru Danciu.
Drumul Județean 552 a fost închis circulației publice pe porțiunea pe care s-a desfășurat cursa până la ora 14.00, când s-a încheiat competiția, iar premierea câștigătorilor a avut loc la Sala Polivalentă din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS