21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii au alergat prin ploaie la Crosul Inimii

Craiovenii au alergat prin ploaie la Crosul Inimii

Peste 100 de craioveni au alergat ieri în centrul Craiovei, la Crosul şi Promenada Inimii, în ciuda faptului că a ploat cu găleata. Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători Ziua Mondială a Inimii. Startul s-a dat din zona McDonald’s, iar finişul a fost în Piaţa „Mihai Viteazul“. La 83 de ani, Petrică Dincă a fost vedeta crosului. Îmbrăcat în trening, acesta a dat o lecţie de viaţă tuturor. „Am făcut atletism din liceu. În fiecare zi fac exerciții fizice. Nu fumez, nu am avut niciodată tensiunea peste limitele normale. Niciodată să nu luați exemplul celor răi. Mâncați sănătos! Respectați micul dejun, iar seara mâncați mai puțin. Am alergat pentru sănătate și pentru a da un exemplu tinerilor care nu fac sport și stau în cârciumă“, a spus Petrică Dincă, după ce a fost premiat ca fiind cel mai vârstic participant.
Și soția acestuia, Irina Dincă, cu care a trecut mână în mână linia de sosire, iubește sportul și la 71 de ani nu a stat pe gânduri înainte de a decide să alerge la acest eveniment. „Fac zilnic sport, de la șase ani. Și copiii, și nepoții – la fel. Mă simt foarte bine și îmi doresc să mă mențin și să fiu sănătoasă. În concediu facem drumeții pe munte, iar acasă, exerciții de gimnastică. Este foarte bine că se organizează și în Craiova astfel de evenimente, pentru că în fața blocului văd zeci de tineri cu burtică și sticle de bere în mână, care nu fac mișcare. Este bine să mai meargă și ei prin parcuri, să alerge, pentru că le aduce numai beneficii“, a adăugat femeia.
Cel mai tânăr participant a fost un băieţel de opt ani. Micuțul Dragoș Popescu a spus că a venit să alerge pentru sănătate. Și atletul Dănuț Ceici a alergat, aceasta fiind prima cursă la care participă după o perioadă lungă de repaus, cauzată de accidentul rutier în urma căruia a fost operat de fractură de femur. Vremea ploioasă nu a fost pe placul său, dar și-a dorit neapărat să promoveze mișcarea. „Am avut ceva emoții, pentru că vremea îmi provoacă dureri la genunchi, dar a fost bine. Am început pregătirea acum o lună, mă antrenez zilnic și progresez. Acțiunea mi s-a părut interesantă, păcat că a plouat. Sper ca, în viitor, oamenii să fie mai receptivi la astfel de evenimente și să realizeze că este important să facă mișcare“, a spus multiplul campion în probele de sprint, care este legitimat la CSM Craiova.

„Să ne vedem și la anul tot aici“

Cei peste 100 de craioveni au fost îndemnați să facă mișcare de cei care au pus umărul la organizarea acestui eveniment. Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, Rotary Club Craiova și Rotary Club Probitas Craiova, împreună cu primăria municipiului și cu sprijinul JCI Craiova, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și alți parteneri au fost cei care au gândit această acțiune. „Mulțumim tuturor celor care au participat și care au ajutat la organizarea acestui eveniment. Sper ca această acțiune să continue și să ne vedem și la anul tot aici“, a spus dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Lect. univ. dr. Armand Calotă, președintele Rotary Club Craiova, susține acțiunile care promovează sănătatea și sportul: „Le mulțumim tuturor pentru participare. Vă asigurăm că și data viitoare vom fi alături de Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia“.
Organizatorii au oferit premii primilor trei clasați la fiecare categorie. Tot în centrul Craiovei a fost amenajat un cort, unde cei care au alergat au putut beneficia de masaj. Cu aceeași ocazie, de Ziua Mondială a Inimii, sâmbătă a fost organizat un circuit pe bicicletă, JCI Cycling Day, cu plecare din Parcul „Nicolae Romanescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS