7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecătoria Craiova își mută arhiva

Judecătoria Craiova își mută arhiva

Consiliul Local Craiova a aprobat atribuirea în folosință gratuită către Curtea de Apel Craiova a unei părți dintr-un imobil al fostei Școli Generale Nr. 35 „I. D. Sîrbu“, unde urmează să fie mutată arhiva de conservare a Judecătoriei Craiova.
Acesta este primul pas în reorganizarea Judecătoriei Craiova, care are nevoie de un sediu, ca și Curtea de Apel Craiova.
Prin adresa nr.32670/2015, Curtea de Apel a solicitat Primăriei Craiova identificarea unui spaţiu destinat arhivei de conservare a Judecătoriei Craiova, iar în ședința de joi, consiliul local a aprobat atribuirea a 535 mp dintr-un imobil aparținând domeniului public de pe strada Nicolae Julea, nr.1. Este vorba de o clădire a fostei Școli Generale Nr. 35 „I. D. Sîrbu“, iar atribuirea în folosință gratuită este pe o perioadă de cinci ani. Mutarea arhivei permite reconfigurarea compartimentelor auxiliare ale Judecătoriei Craiova, pentru îmbunătățirea activității.
De asemenea, Curtea de Apel Craiova a arătat că acest prim pas nu rezolvă problema instanței de pe strada A.I. Cuza, care ar trebui să primească în viitor un imobil adecvat. „Chiar dacă se realizează prima etapă de organizare a activității instanței, aceasta nu rezolvă dificultățile cu care se confruntă Judecătoria Craiova pe aspectele de infrastructură și logistică“, au arătat reprezentanții Curții de Apel Craiova în adresa nr.32670/2015. Ar fi nevoie de o clădire și pentru Curtea de Apel Craiova, care, în acest moment, deține spații cu chirie pe strada Constantin Brâncuși. Consiliul Local Craiova nu a luat în discuție și aceste cereri, ci doar atribuirea unui spațiu pentru arhiva Judecătoriei Craiova.
Mai trebuie spus că, prin HCL nr. 295, a fost aprobată mutarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un imobil situat pe strada Împăratul Traian nr.39. DNA funcționa tot într-o clădire a Primăriei Craiova, situată pe strada Mihai Viteazul nr. 20 și urmează să se mute într-o clădire cu suprafața de 566 mp.
Trasmiterea în folosință gratuită a clădirii de pe strada Împăratul Traian se face pe o perioadă de cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS