17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni arestați la cererea francezilor

Craioveni arestați la cererea francezilor

Doi bărbați din Craiova au fost arestați preventiv, miercuri, printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova, la solicitarea autorităților judiciare din Franța.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, marți, o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în trafic de persoane și proxenetism, fapte comise de suspecți în Lyon, Franța. La acțiune a participat și o delegație formată din judecător, procurori și polițiști francezi. Astfel, oamenii legii au descins la patru adrese din Craiova, de unde au ridicat mai multe înscrisuri, documente de transfer monetar, suma de 11.350 de euro, trei săbii și două aparate cu electroșocuri. De asemenea, oamenii legii i-au ridicat și pe Cezar Ștefan Vătu, de 29 de ani, și pe Bogdan Sorin Dumitru, de 38 de ani, care au fost duși la sediul DIICOT Craiova pentru audieri. Din cercetările făcute de autoritățile din Franța s-a stabilit că, în perioada 2012-2013, membrii grupării din care fac parte și cei doi craioveni au racolat, transportat și exploatat sexual în Franța mai multe tinere și minore. Suspecții sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În cursul zilei de miercuri, cei doi craioveni au fost duși la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele lor mandate pe o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea oamenilor legii craioveni și francezi vizează fapte dintr-un dosar deschis în Franța la începutul acestui an. Pe 28 ianuarie 2015, au făcute alte opt percheziții în Craiova și una în Franța, la membri aceleiași grupări infracționale. Atunci au fost arestați la Craiova George Dumitru, de 31 de ani, și Ionuț Jianu, de 35 de ani, în timp ce Florin Tănase, de 25 de ani, din Cerăt, a fost prins în Franța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS