11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsultații medicale gratuite pentru craioveni

Consultații medicale gratuite pentru craioveni

646 de persoane din Craiova și din zonele alăturate au beneficiat de consultații gratuite,  iar campania continuă și în acest weekend
646 de persoane din Craiova și din zonele alăturate au beneficiat de consultații gratuite,
iar campania continuă și în acest weekend

Campania de consultații medicale gratuite „Împreună pentru sănătate“, organizată de Ford România, SJU Craiova, Fundația Gazeta de Sud și ElectroPutere Parc, continuă și în acest weekend. Până acum, 646 de persoane din Craiova și din zonele învecinate au beneficiat de consultații gratuite.

O echipă de voluntari a centrului medical Ford România, medici cardiologi ai Spitalului Județean de Urgență Craiova, Fundația Gazeta de Sud și ElectroPutere Parc au demarat o campanie prin care craiovenii pot beneficia de consultații gratuite. Timp de două weekenduri, echipele de medici au consultat peste 600 de persoane. Începând de astăzi și până duminică, medicii vă așteaptă în ElectroPutere Parc Craiova la intrarea de la scările rulante, între orele 10.00 și 16.00. Oricine poate beneficia gratuit de consultații cardiologice, EKG și testarea tensiunii arteriale. Numărul tot mai mare al persoanelor care suferă de boli cardiovasculare este un semnal de alarmă care arată că populația are mare nevoie de programe de prevenție. Așa a venit și ideea organizării acestei acțiuni. „Ne-am îndreptat atenția către screeningul cardiovascular, acest fapt fiind legat de numărul crescut de pacienți care suferă de astfel de afecțiuni. Mai ales că în Craiova sunt tratați și pacienți din județele limitrofe. Practic, am organizat o unitate medicală mobilă, unde echipa centrului medical Ford, împreună cu echipa de medici cardiologi de la Spitalul Județean de Urgență Craiova, a asigurat în mod gratuit consultații de cardiologie. Toți cei care au venit au beneficiat de electrocardiogramă și măsurarea tensiunii arteriale. Este un proiect de screening cardiovascular adresat întregii comunități ce are ca scop informarea completă a populației cu privire la apariția bolilor cardiovasculare și modalitatea de prevenție a acestora“, a precizat dr. Ancuța Scurtu, inițiatoarea acestei acțiuni și managerul Centrului Medical Ford Craiova.

„Este ultimul weekend în care ne pot găsi în mall“

Zece angajați de la Ford România s-au implicat în desfășurarea acestei activități. „Acțiunea face parte din campania globală a Ford Motor Company, numită luna globală a grijii față de semeni, lună în care au loc, la nivel mondial, evenimente adresate comunității în care Ford își desfășoară activitatea.
În cazul Ford Craiova, luna aceasta avem organizate două astfel de acțiuni. Prima acțiune este la Spitalul Județean Craiova, unde s-a renovat o secție, și cea de a doua acțiune este legată de Centrul Medical Ford România și se desfășoară în incinta Electroputere Mall Craiova“, a adăugat dr. Ancuța Scurtu.
Orice consultație poate să vă ajute să depistați la timp dacă suferiți de vreo afecțiune. „Au venit persoane care erau la cumpărături în mall și care au fost depistate cu boli severe și îndrumate spre medicii specialiști pentru a putea fi tratați pe viitor. Încercăm să promovăm un stil de viață sănătos. Este ultimul weekend în care oamenii ne pot găsi în mall și îi așteptăm pe toți“, a completat Nicoleta Tudor, asistent medical al Centrului Medical Ford și coordonatorul acestui activități.
Medicii cardiologi din cadrul SJU spun că numărul bolnavilor care suferă de afecțiuni ale inimii este în creștere și că aceste campanii ar trebui să fie tot mai frecvente. „Este o inițiativă lăudabilă a celor de la Ford. În special medicii tineri de la Cardiologie s-au implicat și noi am fost acolo și i-am susținut. Este nevoie de astfel de campanii. Ar trebui continuate, mai ales în zone populate sau în cadrul unor comunități“, a declarat dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog la SJU.
Aparatura cu care medicii echipei Ford fac aceste consultații o să fie donată la sfârșitul campaniei Clinicii de Pediatrie a SJU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS