16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSchimbare la față pentru două secții de la Spitalul „Victor Babeș“

Schimbare la față pentru două secții de la Spitalul „Victor Babeș“

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova își așteaptă pacienții în condiții care se ridică la standarde europene. Ultimul etaj al unității medicale, care nu trecuse printr-o modernizare completă, este acum gata. Alte două etaje ale spitalului așteaptă să fie renovate.

Cele două secții de boli infecțioase adulți ale spitalului au fost reabilitate complet. Pereții decojiți, paturile vechi cu saltelele rupte și tocăria de lemn mâncată de vreme au fost înlocuite de altele noi. Întreaga investiție se ridică la suma de 950.000 de lei și a fost finanțată integral de la bugetul local.
Saloanele celor două secții au acum paturi noi, televizoare și telefoane montate pe noptiere. De asemenea, clinicile au fost dotate și cu butoane de panică, prin care pacienții pot semnala cadrelor medicale problemele pe care le au. Sala de mese este dotată cu mobilier și aragaz nou. Modernizări s-au făcut în mai multe clinici ale spitalului, în ultimii doi ani. „La numirea mea în funcția de manager, acest spațiu pe care l-ați văzut astăzi era dezafectat și transformat într-un depozit. Pentru a le oferi pacienților noștri totul din punct de vedere medical, cu un efort susținut de aproape doi ani, am reușit astăzi să îi redăm utilitatea pentru care a fost construit. Totul a fost posibil cu ajutorul autorităților municipale. Astăzi avem un etaj care are zece rezerve dotate cu mobilier luxos, frigider, televizor, sistem de climatizare, grup sanitar propriu. El deservește două secții de boli infecțioase adulți. Întreaga investiție se ridică la suma de 950.000 de lei și este finanțată integral de la bugetul local, prin intermediul Primăriei Municipiului Craiova“, a spus Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“.
În Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova mai sunt două etaje de reabilitat. „Încă suntem în faza de licitații. Investițiile în acest spital sunt spre finalizare. Mai avem un contract cu BERD care se referă la partea de izolare. Luna viitoare va începe construcția noului Spital Municipal «Filantropia», cu faza de proiectare, astfel că spre sfârșitul anului viitor vom avea în Craiova un nou spital“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS