12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Promenada inimilor“ continuă

„Promenada inimilor“ continuă

Rotary Club Craiova, Rotary Club Craiova Probitas şi Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, împreună cu partenerii lor, cu sprijinul Primăriei Craiova, continuă programul „Promenada inimilor“, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii – 29 septembrie. Invităm locuitorii Craiovei la mișcare şi promovăm un stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp. Participanţii se vor întâlni duminică, 27 septembrie, începând cu ora 9.00, în zona McDonald’s. Cu o zi înainte – sâmbată, 26 septembrie, ora 10.30 – se desfăşoară JCI Cycling Day, cu plecare din Parcul „Nicolae Romanescu“, intrarea de la statuie.

Reputatul specialist în cardiologie, doctor Constantin Militaru, a declarat: „Organizăm aceste evenimente pentru a ne aminti că avem o inimă care bate cu regularitate în pieptul nostru, care ne servește credincioasă şi pe care trebuie să o respectăm“. Preşedintele Rotary Club Craiova, lect. univ. dr. Armand Calotă, a subliniat: „Avem o inimă de care trebuie să ținem cont, cu atât mai mult cu cât mulți concetățeni au o inimă bolnavă. Încercăm să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, să avem grijă de comunitatea în care activăm“. Preşedintele Rotary Club Craiova Probitas, Victor Florea Ilie, a completat: „Lansăm locuitorilor Craiovei – copii, adulţi şi seniori – invitaţia de a spune «noi ne punem inima la treabă!». Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim autorităţilor locale şi publicului importanţa utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a unei vieţi sănătoase, a mobilităţii urbane durabile alături de transportul public şi deplasarea pietonală“.

În Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova se vor organiza: „Craiova dansează în stradă“; gimnastică şi recuperare medicală; „JCI Cycling Day“, un circuit pe bicicletă; „Medicii sunt alături de noi“: puncte de control medical, cardiologic, tensiune etc. Simultan, evenimentul este organizat şi în oraşul Râmnicu Vâlcea, de către Cluburile Rotary, printr-un cros pe bulevardul oraşului. „Promenada inimilor“, program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat în peste zece ţări europene, a avut un succes răsunător şi în România. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, iar în 2014, peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Bănie, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 700 de craioveni alăturându-se evenimentului.

Programul manifestărilor

Înscrierea participanţilor la „Crosul inimilor“, începând cu ora 9.30, în cortul amplasat lângă Mc Donald’s, pe două categorii de vârstă: sub 18 ani şi peste 18 ani.
Start în „Crosul inimilor“ şi în „Promenada Inimilor“ (zona Mc Donald`s).
Ora 10.00 – plecare în „Promenada inimilor“ (plimbare), categoria peste 45 de ani.
Ora 10.15 – start în „Crosul inimilor“, categoria sub 18 ani.
Ora 10.20 – start în „Crosul inimilor“, categoria peste 18 ani.
Sosirea în „Crosul inimilor“ şi în „Promenada inimilor“ (zona Piaţa Prefecturii).
Festivitatea de Premiere (zona Piaţa Prefecturii)
Ora 11.30 – festivitatea de premiere „Crosul inimilor“, pe cele două categorii de vârstă, respectiv cel mai tânăr şi cel mai în vârstă participant.
Între orele 12.00 – 13.30 – comunicare între participanţi, demonstraţii, alte forme de mişcare: „Craiova dansează în stradă, gimnastică şi recuperare medicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS