16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOlteanca Roberta Crintea iubește cântecul bănățean

Olteanca Roberta Crintea iubește cântecul bănățean

Roberta Crintea

Roberta Crintea (foto) vine din Gorj, dar Banatul ne-a furat-o pentru că inima sa a fost cucerită de cântecul bănăţean. Adună aplauze, felicitări și aprecieri atunci când urcă pe scenă îmbrăcată în portul popular bănățean sau oltenesc.
Frumusețea și autenticitatea cântecului din zona Banatului sunt definitorii pentru Roberta, care, deși este gorjeancă, atrage atenția prin graiul specific bănățenilor. Povestea sa de succes în muzică se datorează sprijinului familiei și a prietenilor aleși cu grijă. „M-am bazat necondiționat pe sprijinul familiei. De acolo mi-am luat energia și puterea de a merge mai departe și de a trece peste orice obstacol. M-am bazat și pe sprijinul colegilor, dar nu al multora. Sunt o luptătoare și știu exact ce am de făcut. Trecerea timpului m-a învățat că de la oameni nu trebuie să ai întotdeauna așteptări“, a povestit Roberta Crintea.

„Te-am ales din lumea toată“

A cântat încă de mică, dar debutul frumoasei oltence s-a produs în 2003, atunci când și-a lansat primul album. Melodiile din zona de munte a Banatului i-au plăcut și se potrivesc vocii sale, căci și interpreta de muzică populară Nicoleta Voica a făcut-o pe artistă să se îndrăgostească de cântecul bănățean. Roberta a preluat cântecele de acolo, dându-le trăire chiar în Gorj. De curând, interpreta a lansat un nou album de muzică populară, numindu-l „Te-am ales din lumea toată“, album pe care l-a înregistrat cu Lăutarii de la Chișinău și Nicolae Botgros. Melodia ce dă titlul albumului este dedicată soțului artistei. Multe piese de pe acest album au ajuns rapid în casele iubitorilor cântecului bănățean, și nu numai, căci melodii precum „De când m-am îndrăgostit“ sau „Cum se bucură dușmanii“ sunt fredonate de mulți oameni care iubesc cântecul popular. „Melodia ce dă titlul albumului a fost făcută pentru sufletul meu pereche, pentru soțul meu, pentru că eu cred că el m-a ales din lumea toată. Pe fiecare material muzical al meu țin să-i dedic câte o melodie, fără să știe ceilalți că eu am făcut-o pentru el“, a spsus Roberta. Piesele bănățene de pe acest album au fost scrise de dirijorul Ansamblului „Banatul“ de la Timișoara, Sebastian Roșca, iar cele oltenești de Aurel Blondea și Daniel Pîrvu. Roberta are talentul de a scrie versuri, așa că multe piese din repertoriul solistei sunt scrise chiar de ea.

„Am emoții întotdeauna“

Emoțiile sunt mari și acum pentru interpretă atunci când urcă pe scenă, chiar dacă au trecut mai bine de 15 ani de la debutul său în muzică. „Am emoții întotdeauna, nu joi da și vineri nu. Cele mai mari emoții le am atunci când cânt publicului din Târgu Jiu. Acolo vin mulți cunoscuți de-ai noștri, de-ai celor care cântăm, și lor trebuie să le arăți ceva în plus pentru că ei deja te cunosc și vor mai mult de la tine, vor să vadă mereu o evoluție“, a spus Roberta Crintea.
Talentul artistei a adus-o în urmă cu zece ani în marea familie a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. De atunci cântă și încântă împreună cu ai săi colegi sufletele celor ce îndrăgesc folclorul. „În acești zece ani m-am simțit onorată să fac parte din acest ansamblu cu prestigiu. Dumnezeu a ales ca eu să fiu o solistă a Ansamblului «Doina Gorjului». Atunci când am fost aleasă să fac parte din acest ansamblu a fost cea mai mare realizare a mea și rămâne una dintre cele mai mari realizări ale mele“, a spus interpreta de muzică populară.
Roberta este autoarea mai multor albume de succes cu muzică din zona Banatului. Ea poartă cu cinste costumul specific zonei pe care o reprezintă și merge cu regularitate în Banat pentru a culege piese autentice. Olteanca Roberta Crintea iubește cântecul bănățean și va duce mai departe această dragoste nemărginită.

Claudia Cocoș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS