24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă mașini incendiate în centrul Craiovei

Două mașini incendiate în centrul Craiovei

Două autoturisme, un Opel și un Peugeot, parcate pe strada Madona Dudu din centrul municipiului Craiova, au fost distruse de un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică. După primele cercetări, pompierii doljeni au stabilit cauza incendiului ca fiind un scurtcircuit electric, însă un sistem de supraveghere montat în zonă a suprins o persoană care a pus foc unuia dintre autoturisme.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au fost solicitați să intervină, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Madona Dudu, pentru stingerea unui incendiu care cuprinsese două autoturisme.
Este vorba de un autoturism Opel Astra, ce aparține lui Aurel Rusoiu, de 42 de ani, din localitatea Giubega, și de un Peugeot ce aparține SC British American Tabacco România. După cum susțin pompierii doljeni, incendiul ar fi izbucnit la partea din față a autoturismului Opel, în zona motorului, iar flăcările au cuprins și Peugeot-ul parcat în apropiere.
„În data de 20.09.2015, ora 4.15, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în municipiul Craiova, pe strada Madona Dudu. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul era propagat și la un alt autoturism, care era parcat lângă acesta. În urma incendiului a ars primul autoturism în proporție de 70%, iar celălalt în proporție de 30%. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric improvizat)“, au precizat pompierii doljeni. Atât incendiul, cât și intervenția pompierilor, au fost filmate de un cititor GdS.

Poliția face cercetări

Un sistem de supraveghere montat în zonă de SC Eurotehnica IT&C a suprins o persoană care a incendiat Opelul, însă polițiștii craioveni nu au confirmat acest lucru. Au explicat numai că fac cercetări într-un dosar privind comiterea infracțiunii de distrugere.
Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, odată cu pompierii au fost sesizați și polițiștii de la Secția 1, care fac cercetări într-un dosar de distrugere pentru a stabili împrejurările în care au luat foc și ars cele două mașini. „Se continuă cercetările și se administrează probe, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj nu a comunicat o altă cauză probabilă a incendiului“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvând al IPJ Dolj.
Oamenii legii au mai precizat pentru Gazeta de Sud că, până ieri, nici unul dintre păgubiți nu depusese o plângere la Secția 1 Poliție.
Proprietarii celor două mașini distruse în urma incendiului își pot recupera paguba mai ușor dacă au încheiat o asigurare CASCO. Dacă nu au o astfel de asigurare și dacă se dovedește că incendiul a fost provocat de o persoană, trebuie să aștepte ca oamenii legii să identifice autorul. Urmează ancheta penală, iar dacă procurorul dispune trimiterea în judecată a inculpatului, păgubiții se pot constitui părți vătămate în dosar, urmând a fi despăgubiți de autorul faptei.

Incendiatorul, surprins de o cameră video

După cum spuneam, un sistem de supraveghere montat în zonă de SC Eurotehnica IT&C a suprins o persoană care a incendiat Opelul Astra.
Astfel, pe imaginile video se observă o persoană îmbrăcată într-un hanorac cu glugă, care își face nevoile în spatele Peugeot-ului, după care se îndepărtează. După câteva minute se întoarce și intră între cele două mașini, unde zăbovește un minut. După ce pleacă, un incendiu izbucnește în partea din față a Opelului, și, aproape imediat, flăcările se extind și la Peugeot-ul parcat în apropiere.
Managerul general al Eurotehnica IT&C a precizat că imaginile video au fost predate polițiștilor craioveni, dar și că montarea acestor sisteme de supraveghere în Craiova poate duce la identificarea autorilor unor infracțiuni.
„Întâmplarea din noaptea de sâmbătă spre duminică nu face decât să dovedească și să evidențieze nevoia de siguranță a locuitorilor Craiovei. Avem convingerea că imaginile surprinse de sistemul de supraveghere montat la respectivele blocuri vor duce la identificarea rapidă și prinderea făptașului. Acest incident ar fi putut avea consecințe mult mai grave, motiv pentru care salutăm intervenția promptă a organelor abilitate. Ne dorim ca astfel de fapte să nu se repete, de aceea depunem eforturi susținute pentru a le descuraja“, a precizat pentru GdS Ion-Alexandru Negrea, manager general al Eurotehnica IT&C.
Ion-Alexandru Negrea este inițiatoarul proiectului „Siguranța Mea“, prin care se dorește asigurarea monitorizării video a scărilor de bloc din Craiova, precum și a parcărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS