14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârg de locuri de muncă pentru şomerii de toate vârstele

Târg de locuri de muncă pentru şomerii de toate vârstele

Târgul de locuri de muncă se adresează tuturor categoriilor de vârstă (FOTO: Eugen Măruţă)
Târgul de locuri de muncă se adresează tuturor categoriilor de vârstă (FOTO: Eugen Măruţă)

Persoanele din Gorj şi nu numai aflate în căutarea unui loc de muncă în ţară sau în străinătate vor putea participa la un Târg al locurilor de muncă. Evenimentul este organizat de către Blocul Naţional Sindical mâine, de la ora 10.00, la Restaurantul Rebecca din Târgu Jiu. Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor avea posibilitatea să întâlnească angajatori din mai multe domenii de activitate. Potrivit organizatorilor, oferta cuprinde locuri de muncă din ţară şi din străinătate.
La Târgul de locuri de muncă sunt aşteptaţi gorjeni, indiferent de vârstă, nivel de calificare sau experiență. Participarea la târg este gratuită, iar beneficiarii ofertelor nu va trebui să achite vreo taxă organizatorilor.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Garanții pentru Tineri!“ finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

După Târgul de locuri de muncă organizat de Blocul Naţional Sindical, în municipiu va avea loc şi Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Organizator este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Pe 25 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, de la ora 10.00, sunt aşteptaţi sute de absolvenţi din judeţ.
În vederea organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a contactat peste 100 de agenţi economici. Este estimată că până la deschiderea Bursei în oferta angajatorilor să fie disponibile peste 400 de locuri de muncă.
Anul trecut, în cadrul Bursei de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu au fost oferite 473 de locuri de muncă, majoritatea pentru absolvenţii cu studii medii. 71% din locurile de muncă oferite au fost ocupate pe loc sau în urma programărilor ulterioare la interviuri. În prezent, în Gorj sunt peste 11.000 de şomeri, din care 7.000 sunt neindemnizaţi. Predomină şomerii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani, respectiv 3.031 de persoane. Peste 51 de ani sunt 1.791 de şomeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS