11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘi-a tăiat venele în prima zi de școală

Și-a tăiat venele în prima zi de școală

O elevă în vârstă de 13 ani, din comuna gorjeană Polovragi, satul Racovița, și-a tăiat luni venele de la mâna stângă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. În loc să se pregătească să meargă la școala generală din localitate, unde este elevă în clasa a VII-a, copila a aşteptat până ce tatăl şi fratele mai mare au plecat de acasă şi a decis să îşi pună capăt zilelor. Norocul fetei a fost că o colegă de şcoală, mai mare cu doi ani, a decis să treacă luni dimineaţă pe la ea ca să meargă împreună la şcoală. Fata care venise în vizită a alertat vecinii şi cineva a sunat la salvare. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a ajuns la Polovragi şi i-a acordat copilei primul ajutor.
Eleva a fost transportată la Spitalul Orăşenesc din Novaci, unde a fost internată. Medicii au aflat că fata a încercat să se sinucidă din cauza singurătăţii şi a faptului că mama sa este plecată la muncă în străinătate. Eleva de 13 ani are un frate la liceu. Cei doi se află în îngrijirea tatălui. Acesta din urmă plecase luni de dimineaţă cu fiul cel mare, să îl conducă la liceu. Bărbatul nu se aştepta ca fiica sa să comită un astfel de gest.

Anchetă de la Protecţia Copilului

Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, a declarat că o echipă de inspectori s-a deplasat luni la Polovragi pentru a face o anchetă: „Este o situaţie care a apărut într-o familie cu un singur părinte pentru că mama este plecată din ţară, din câte am înţeles. Se va discuta cu personalul de la unitatea de învăţământ unde învaţă eleva, să vedem ce s-ar fi putut întâmpla de a luat decizia de a nu mai merge la şcoală şi de a comite acel gest. Vom sta de vorbă şi cu fata, şi cu angajaţii Serviciului de asistenţă socială din cadrul Primăriei Polovragi, să vedem care este exact situaţia familiei de la plecarea mamei. Sigur că vom lua în calcul toate informaţiile pe care le vom primi şi vom încerca, şi în urma discuţiei cu eleva, să stabilim exact care a fost cauza pentru care s-a ajuns la această situaţie. În funcţie de rezultatul verificărilor vom face şi propuneri corespunzătoare, dacă se va impune acest lucru“. Verificări au fost dispuse la Polovragi şi de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pentru a se stabili dacă gestul fetei are legătură cu vreo problemă de natură şcolară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS