12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExpertiza ţine pe loc dosarul de insolvenţă al firmei lui Nicolae Sarcină

Expertiza ţine pe loc dosarul de insolvenţă al firmei lui Nicolae Sarcină

Expertizele ţin pe loc dosarul de insolvenţă al firmei Succes Nic Com SRL, patronată de cel considerat la un moment dat cel mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină.
Tribunalul Gorj a dispus realizarea unei expertize la dosar pentru a se stabili situaţia exactă a creanţelor şi care este cuantumul acestora pe fiecare debitor.
Expertul a fost desemnat printr-o decizie a instanţei de judecată. Firma Succes este administrată în prezent de SC SIOMAX SPRL, în consorțiu cu CITR filiala București SPRL. „Încuviinţează proba expertizei judiciare şi desemnează, prin tragere la sorţi în calitate de expert judiciar, pe economist Voinea Valentin cu un onorariu provizoriu de 1.000 de lei, în sarcina debitoarei SUCCES NIC COM SRL. Stabileşte următoarele: să se calculeze, în funcţie de actele de la dosar, penalităţile de întârziere aferente creanţei creditorului PIC SA în cuantum de 1.794.186,14 lei înscrisă în tabelul de creanţe, de la data scadenţei până la data deschiderii procedurii insolvenţei debitoarei“, potrivit Tribunalului Gorj.
La ultimul termen al procesului, expertul nu a prezentat raportul de expertiză solicitat, următorul termen în dosar fiind stabilit pentru 14 octombrie.
Administratorul judiciar are o misiune complicată la Succes, având în vedere încrengătura de firme care fac parte din compania omului de afaceri Nicolae Sarcină.
O misiune la fel de grea o au şi judecătorii, care au de verificat situaţia creditorilor şi a datoriilor între numeroasele firme de sub umbrela Succes. Inclusiv Nicolae Sarcină figurează în calitate de creditor în dosarul în care este judecată insolvenţa firmei sale.

Ancheta DIICOT, în aer

Este de amintit că nu sunt informaţii noi nici în legătură cu ancheta DIICOT care instrumentează încă de anul trecut un dosar care vizează firma Succes.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au efectuat pe 27 noiembrie 2014, 19 percheziţii domiciliare în Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj, la sediile principale/secundare ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din șapte persoane implicate în activităţi ilicite cu un prejudiciu de 7 milioane de euro.
Omul de afaceri Nicolae Sarcină a fost considerat ani la rând cel mai bogat din Gorj.
Potrivit Capital, averea lui ajungea în 2012 la 56 de milioane de euro, iar Sarcină ocupa locul 99 în topul celor mai bogaţi 300 de români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS