14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă o promisiune pentru curtea de la Femina

Încă o promisiune pentru curtea de la Femina

Chiar și după patru luni de la recepționarea lucrărilor la Centrul Vechi al Craiovei, curtea interioară a blocurilor din zona Femina a rămas la fel ca în ultimii ani. Reprezentanții municipalității au dat asigurări că lucrările la pavaj și, ulterior, la spațiile verzi vor începe săptămâna viitoare, recunoscând că sunt restanți. Locatarii din zonă ar trebui să se bucure de o nouă curte interioară la sfârșitul acestei luni.

Curtea din spatele blocului Casa Albă și cea din zona Femina sunt încă nereabilitate. Aici ar fi trebuit să intervină societatea Delta ACM, pe acordul-cadru privind reparația de străzi, alei, trotuare și parcări din municipiul Craiova. Promisiuni există încă de pe vremea recepționării Centrului Vechi, din luna mai, după cum GdS a relatat de mai multe ori, însă, până acum, nu s-a rezolvat nimic. Aleile sunt distruse, spațiile verzi sunt neamenajate, iar băncuțele sunt vechi. „Este o problemă cu care suntem restanți de câteva luni. A fost o lucrare mai mică, mai migăloasă, pentru că necesită intervenția cu utilaje mici, astfel că accesul în zona respectivă nu se poate face decât cu bobcat-uri (utilaj de mici dimensiuni – n.r.). Constructorii (Delta, care se ocupă de acordul-cadru de asfaltare – n.r.) au tot amânat. Acolo este ultima enclavă din Centrul Vechi care nu arată la standardele pe care le avem în prezent pentru zona centrală a orașului. Sper ca la sfârșitul lunii septembrie zona să fie finalizată. Constructorii și-au luat angajamentul ca, de săptămâna viitoare, să fie în șantier acolo. O lucrare de anvergura spațiului respectiv nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni, pentru că vorbim de câteva sute de metri pătrați de pavaj. Acolo nu se poate intra cu asfalt“, a explicat city-managerul Craiovei, Radu Preda.

Nu se intervine pe terenul privat

Radu Preda a mai precizat că se va interveni și la spațiile verzi. „Întâi refacem partea de alei, după care, în spatele blocului Casa Albă este o zonă cu pomi unde vor intra și cei de la RAADPFL și, cu siguranță, vom găsi acolo și câteva băncuțe pentru locatarii din zonă“, a mai precizat acesta. O parte din parcarea din curtea interioară de la Femina este proprietate privată, iar municipalitatea va interveni, așa cum îi permite legea, numai pe domeniul public. „Acolo unde cetățenii o să vadă că echipele noastre nu o să facă nimic, să fie convinși că nu este domeniul public, ci proprietate privată“, a încheiat city-managerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS