17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConstructorul solicită restricţii rutiere în Defileul Jiului

Constructorul solicită restricţii rutiere în Defileul Jiului

Noi restricţii rutiere ar putea fi impuse în Defileul Jiului (Foto: Eugen Măruţă)
Noi restricţii rutiere ar putea fi impuse în Defileul Jiului (Foto: Eugen Măruţă)

Circulația rutieră ar putea fi din nou restricționată pe Defileul Jiului, începând cu 15 septembrie. La solicitarea constructorilor care efectuează lucrări de modernizare pe DN 66, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a aprobat închiderea circulației între Bumbești-Jiu și Petroșani, de luni până vineri, între orele 9.00 și 18.00, și în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 și 16.00. Ion Tudor, șeful Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale, a spus că solicitarea de restricționare a traficului este analizată de o comisie, iar data sigură la care va fi restricționată circulația va fi comunicată ulterior.
„Deocamdată, este vorba de o propunere venită din partea constructorului. Este nevoie de întreruperea circulaţiei pentru că se toarnă stratul de uzură pe anumite porţiuni şi se execută lucrări care presupun folosirea unor utilaje de mare tonaj care ocupă suprafaţa carosabilului. Vom vedea ce va decide Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, apoi va fi comunicat un program clar de restricţii“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţioale.

Rocile pot ajunge pe şosea

Pe tronsonul spre Petroșani au început lucrările pentru consolidarea versanților. Este posibil ca bucăţi de rocă să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol circulaţia autovehiculelor. Este şi motivul pentru care este solicitată revenirea la restricţii. Acestea ar putea fi menținute până la jumătatea lunii noiembrie, iar rutele ocolitoare recomandate sunt Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN 7 pe Valea Oltului- Sebeș – Hațeg și Petroșani sau Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin- DN 6 Caransebeș – DN 68 Hațeg – Petroșani, ocolul fiind de peste 200 de kilometri pentru ambele rute ocolitoare. Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani au o valoare de aproape 185 de milioane de lei şi au fost începute anul trecut. Contractul a fost câştigat prin licitaţie de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica, în colaborare cu firmele Chirulli Andrea Impresa Individuale (din Târgovişte) şi Coremi Inter SA (din Târgu Jiu). Drumul Naţional 66, în lungime de 32,5 kilometri, face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara.

Expropriaţii nu vor fi daţi afară din case

Lucrări se execută şi la noua şosea ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, este necesar să fie demolate 17 locuinţe aflate pe traseul drumului care va scoate traficul greu din zona oraşului. Ion Tudor a spus că nici unul dintre expropriaţi nu va fi scos din casă, până când nu va avea altă locuinţă unde să se mute.
„În paralel cu lucrările la DN 66 sunt în execuţie lucrările la şoseaua ocolitoare a municipiului Târgu Jiu care se va lega de DN 66. Sunt case care trebuie demolate, dar nu vor fi oamenii daţi afară din locuinţe în pragul iernii, chiar dacă vor primi banii de despăgubiri. Se va aştepta ca fiecare să aibă unde să se mute şi apoi se va trece la etapa de demolare. Acum se execută lucrări pe alte tronsoane şi nu se stă. Încet-încet, oamenii încep să vină către Companie şi să solicite acordarea de despăgubiri. Mai avem două situaţii unde discuţiile sunt mai dificile, dar suntem pe drumul cel bun“, a declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS