20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA făcut praf trei mașini pe DN 6

A făcut praf trei mașini pe DN 6

Trei persoane au fost rănite și patru mașini avariate în urma unui accident de circulație provocat, ieri-dimineață, de un doljean de 30 de ani, din comuna Dioști. Accidentul a avut loc pe DN 6, în jurul orei 11.00, în localitatea doljeană Cârcea.
Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Ion Troană, de 30 de ani, din comuna Dioști, în timp ce conducea un autoturism Lancia înmatriculat în Italia dinspre Caracal spre Craiova, nu a păstrat o distanță suficientă și a lovit din spate o Skoda Octavia condusă regulamentar în fața sa de Costel Răuțoiu, de 44 de ani, din Vădăstița, Olt.
În urma impactului, Lancia a fost proiectată pe contrasens, unde a lovit alte două autoturisme care circulau regulamentar din sens opus, un VW Golf condus de Daniel Stancu, de 33 de ani, și o Dacia Logan, condus de Daniel Nicola, de 35 de ani, din Craiova.
În urma accidentului au fost rănite ușor și transportate trei persoane la Spitalul de Urgență Craiova. Este vorba de șoferii Daniel Stancu și Daniel Nicola, dar și de Loredana Nicola, pasageră în Dacia Logan. Polițiștii doljeni au precizat că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
În primele opt luni ale acestui an, în judetul Dolj au fost înregistrate 170 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 39 de persoane și rănirea gravă a altor 152 de persoane.
Oamenii legii le recomandă șoferilor să reducă, pe cât se poate, factorii care le-ar putea distrage atenţia de la drum, cum ar fi muzica dată prea tare, conversaţiile cu pasagerii, fumatul, vorbitul la telefon. De asemenea, șoferilor le este recomandat să mențină o distanţă suficientă față de celelalte mașini, să conducă doar când sunt odihniţi, dar și să nu consume băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS