13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDatornicii Termo nu vor primi căldură

Datornicii Termo nu vor primi căldură

Cele mai îndatorate 50 de asociații de proprietari din Craiova vor fi trecute pe lista neagră a datornicilor și riscă să rămână în această iarnă fără căldură. Lista va fi făcută publică pentru ca locatarii să înțeleagă cât de gravă este situația în asociația lor.
„Există în lucru o listă cu cele mai îndatorate asociații de proprietari. Sunt în jur de 50 de asociații din Craiova care se regăsesc pe această listă și care din toamnă vor rămâne fără căldură. Vom finaliza această listă în cursul acestei săptămâni și o vom face publică“, a declarat administratorul judiciar Maria Somnea, reprezentantul firmei SIOMAX, care se ocupă de insolvenţa SC Termo Craiova SRL.
O mare problemă este însă cu asociațiile de proprietari care figurează pe lista neagră a datornicilor, nu pentru că nu și-ar fi plătit proprietarii întreținerea, ci din cauza delapidărilor. În timp ce proprietarii și-au plătit datoriile către asociație și implicit către furnizori, asociația figurează cu mari datorii. Motivul, banii nu au ajuns niciodată la furnizorul de căldură, fiind furați de casierul sau administratorul asociației.
„Este o problemă extrem de delicată, o situație penibilă cu asociațiile unde au avut loc delapidări. Sunt proprietari care au plătit cu bună credință datoriile, dar administratorii au plecat cu încasările și banii nu au mai ajuns la furnizor. Chiar dacă au fost prinși și este un dosar pe rol, nu se poate recupera prejudiciul. Există hotărâre dată de instanță, aceștia au fost condamnați, dar datoriile se recuperează cu greu. Avem un caz în Craiovița Nouă, unde este o delapidare de 1.000.000 de lei, iar administratorul are în proprietatea sa un autoturism Matiz. Pe de altă parte, și unii proprietari greșesc pentru că agreează administratori care «îi fură», fiindcă ei sunt mulțumiți că aceștia le cer bani puțini, dar trebuie să știe că banii nu ajung la furnizori“, a mai declarat Maria Somnea.
Același punct de vedere îl au și reprezentanții SC Termo Craiova SRL. „Proprietarii din aceste asociații nu figurează cu datorii la noi, dar asociația dacă nu ne-a adus nouă banii pentru serviciile furnizate, categoric este pe lista datornicilor“, a declarat Dan Magla, administratorul sindic al SC Termo Craiova SRL, în cadrul emisiunii „Subiectul zilei“, de la Alege TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS