21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDemnitarii, invitaţi să trăiască o lună din bursa socială a studenţilor

Demnitarii, invitaţi să trăiască o lună din bursa socială a studenţilor

Studenţii din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu îi invită pe demnitari să trăiască o lună cu banii proveniţi dintr-o bursă socială.
Liga Studenţilor din Uni­­versitatea „Constantin Brân­cuşi“ (UCB) susţine ini­­ţia­­tiva Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) care lansează o invitație deschisă tuturor demnitarilor. Politicienii sunt chemaţi să locuiască ală­­­turi de studenţi o lună, cu banii de pe o bursă socială.
„Abia atunci vor putea înțelege supărările studenţilor. În ciuda faptului că în orice dialog legat de alocarea fondurilor pentru învățământ ni se relatează că nu există fonduri, demnitarii noștri au reușit cumva să găsească resurse financiare, însă nu pentru educație, ci pentru salariile Domniilor lor.
În condițiile în care cuantumul minim al burselor sociale ar trebui să acopere cheltuielile minime de masă și cazare ale unui student (conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, art. 223, alin. 10), iar, de la an la an, tot mai mulți studenți abandonează facultatea din lipsa banilor, demnitarii s-au gândit că există fonduri și că merită creșterea propriilor salarii. Să vă mai povestim puțin de bursele sociale, dragi demnitari, poate vă mai gândiți unde ar trebui să se ducă fondurile alocate salariilor dumneavoastră.
O analiză a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS) arată că suma minimă pentru subzistența unui student este de 575 de lei. Realitatea este frapantă, bursele sociale din universitățile din România abia acoperind jumătate din această sumă, variind între 200 și 350 de lei. La UCB din Târgu-Jiu cuantumul unei burse sociale este de 300 de lei“, a declarat președintele Ligii Studenţilor din UCB, Moşoi Ştefan Cristian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS