11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinerii renunţă la masa caldă în favoarea bonurilor de masă

Minerii renunţă la masa caldă în favoarea bonurilor de masă

Gabriel Bălăceanu, vicepreşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia
Gabriel Bălăceanu, vicepreşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia

Ultimii mineri din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), respectiv cei din Bazinul minier Motru nu vor mai beneficia de masă caldă. La carierele din Motru încă se mai servea masă caldă pentru angajaţii din zonă şi personalul administrativ. În ultimele luni, tot mai mulţi salariaţi au optat prin cereri scrise pentru înlocuirea mesei calde. Ortacii vor beneficia de bonuri de masă care vor fi acordate în funcţie de numărul zilelor lucrate. Până acum, liderii de sindicat s-au opus din diferite motive înlocuirii mesei calde cu bonuri de masă, însă majoritatea membrilor de sindicat au depus cereri la administraţie şi sindicate pentru a beneficia de tichete valorice. În urma acestui demers, administraţia Complexului Energetic Oltenia va acorda, începând cu luna octombrie, bonuri de masă angajaţilor de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa, care au depus cereri în acest sens.

Masa caldă va rămâne o amintire

În prezent, toți salariații Complexului Energetic Oltenia beneficiază de bonuri valorice, cu excepția celor care lucrează în zona Motru, la Roșiuța și Lupoaia. Din această cauză, la Sindicatul Mine Energie Oltenia au fost depuse sute de cereri prin care salariații solicitau acordarea de bonuri valorice. Administrația CEO a aprobat deja peste 100 de cereri pentru înlocuirea mesei calde la carierele din Motru, urmând să aprobe alte aproape 100 de solicitări, săptămâna viitoare. Valoarea unui tichet de masă este de 9,7 lei, iar salariații primesc bonurile în funcție de zilele lucrate.
„Prin Hotărârea Direc­toratului CE Oltenia nr. 50/26.08.2015, a fost aprobată solicitarea de înlocuire a mesei calde cu tichete de masă pentru 122 de salariaţi din cadrul UMC Roşiuta şi UMC Lupoaia. Măsura va fi aplicată începând cu 1.10.2015. Precizăm că în conformitate cu CCM în vigoare, salariaţii Complexului Energetic Oltenia pot beneficia de masă caldă sau tichete de masă“, potrivit unui comunicat de presă al CEO. Gabriel Bălăceanu, vicepreşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că în câteva luni nu vor mai exista salariaţi care să beneficieze de masă caldă, întrucât în continuare sunt depuse cereri pentru acordarea de bonuri de masă.
„Oamenii au depus cereri şi administraţia le-a aprobat. Este un proces care se află în derulare. Probabil că majoritatea vor solicita acordarea de tichete de masă. Oamenii preferă tichetele pentru că pot să le folosească la magazin şi pentru familie. Aşa nu pot să vină cu familia să servească masa la serviciu. Pe undeva este normal acest lucru şi era de aşteptat să se ajungă şi la Motru la acordarea de bonuri de masă“, a spus liderul de sindicat Gabriel Bălăceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS