10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj312 tineri au lipsit de la examenul de bacalaureat

312 tineri au lipsit de la examenul de bacalaureat

Din cei 1.119 candidaţi doljeni înscrişi să susţină a doua probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, 312 au lipsit. Şi de această dată, trei candidaţi doljeni au fost eliminaţi din sălile de examen, fiind surprinşi de profesorii supraveghetori cu telefoanele mobile. „Cei trei candidaţi eliminaţi din examenul de bacalaureat sunt de la centrele de examen de la Colegiul Național Economic «Gheorghe Chițu», Liceul Tehnologic de Transporturi Auto şi Liceul Energetic“, a precizat Matilda Blagu, secretarul Comisiei județene de bacalaureat. La proba obligatorie a profilului, cei mai mulţi candidaţi doljeni au susţinut bacalaureatul la matematică. La fel ca anul trecut, elevii care au susținut proba scrisă la matematică au primit subiecte diferenţiate în funcţie de profilul absolvit. Această măsură a fost aplicată începând cu 2013, când din cauza procentelor mici de promovare la matematică, obţinute de către elevii de la profilul tehnologic, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au decis să dea mai multe tipuri de subiecte, după cum urmează: profilul matematică informatică, profilul tehnologic, profilul pedagogic, profilul uman.
La subiectele de la profilul real, specializarea matematică-informatică, elevii au avut de rezolvat exerciții cu o matrice, cu un polinom sau cu funcții. La proba de istorie, la primele două subiecte, elevii au avut de răspuns la mai multe cerințe formulate pe baza unor texte, iar la subiectul al treilea au avut de elaborat un eseu despre stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității.
La ultima probă, care va avea loc vineri, 28 august, s-au înscris 1.250 de candidați, dintre care cei mai mulți vor susține bacalaureatul la biologie și geografie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS