5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean s-a trezit cu un vagon de cărbune în curte

Un gorjean s-a trezit cu un vagon de cărbune în curte

Cărbunele a ajuns în curtea gospodăriei
Cărbunele a ajuns în curtea gospodăriei

Un vagon cu cărbune s-a răsturnat ieri în curtea unui gorjean din localitatea Roşiuţa, de lângă Motru. Omul s-a trezit cu tone de cărbune în curte, dar şi cu gardul distrus. Cărbunele s-a răsturnat la distanţă mică de casa familiei respective.
Imobilul este încă în construcţie şi proprietarii au investit toate economiile în clădirea respectivă. Totul a fost la un pas să se ducă pe apa sâmbetei, însă doar cărbunele a ajuns în curte până aproape de casă, vagonul rămânând în zona căii ferate uzinale. Mai mulți muncitori au fost trimişi marți la fața locului ca să repună vagonul pe șine și să remedieze defecțiunea. Inițial, au fost două vagoane răsturnate, însă unul a fost deja repus pe calea ferată. Fiecare are o încărcătură de 55 de tone, iar garnitura tractată de o locomotivă se deplasa de la punctul de încărcare din carieră, la beneficiar, respectiv la una din termocentralele Complexului Energetic Oltenia.

Au trimis un excavator pentru recuperarea cărbunelui

Directorul ELCFU Motru, Valentin Dragomir, societatea Complexului Energetic Oltenia care administrează căile ferate uzinale, a declarat că întreaga încărcătură de cărbune va fi recuperată din curtea gospodăriei respective, iar gardul va fi reparat în cel mai scurt timp. De asemenea, o echipă mixtă va face o anchetă pentru a verifica din ce cauză s-a produs accidentul feroviar: „Cărbunele se recuperează. Există pagube în sensul că a fost distrusă parţial o grădină şi un gard ale unui cetăţean, gard pe care ne obligăm să-l reparăm. Cauzele vor fi stabilite de o comisie mixtă formată din specialişti AFER şi CFR, pentru a se vedea dacă au fost defecţiuni la vagon sau la infrastructură. Ancheta va dura probabil câteva săptămâni“, a precizat Valentin Dragomir. Familia păgubită a declarat că se gândeşte să ceară despăgubiri în instanţa de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS