10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpera Română Craiova începe stagiunea estivală - Concertino aduce muzică şi dans pe străzile din Bănie

Opera Română Craiova începe stagiunea estivală – Concertino aduce muzică şi dans pe străzile din Bănie

Opera Română Craiova aduce „Operissima“ pe străzile Craiovei în acest sfârșit de vară. Începând de miercuri, 26 august, până duminică, 30 august, craiovenii vor avea întâlnire de la ora 21.00 cu trupa Concertino din Republica Moldova, al cărei renume a depășit demult granițele Europei. Repertoriul lor include reorchestrări originale ale unor partituri clasice, dar şi compoziţii proprii cu influenţe de jazz, clasic, rock şi folclor. Pentru ca spectacolul să fie complet li se vor alătura corpul de balet al Operei Române și dansatorii Clubului Sportiv „Star Dance“.
Prezenți pentru prima dată în Bănie pentru a-și adjudeca și aici titlul de campioni mondiali ai acordeonului, Concertino accordion-band se poate mândri cu numeroase distincții și participări la festivaluri din lumea întreagă, Canada, Coreea de Nord, Italia, Rusia, Austria, Cehia.
Organizatorii promit re­pre­zentații unice prin spectaculozitate, demonstrații de creativitate la cote incendiare în cartierele Craiovei.
„Este a treia stagiune estivală «Operissima» în contextul frumos al orașului Craiova de a deveni Capitală Europeană a culturii. Ideea acestor stagiuni constă în dorința instituției noastre de a ieși dintre pereții acestei Opere și de a merge către spectatorii craioveni. Anul acesta propunem un proiect inedit, acela de a-i vedea în Craiova pe cei de la trupa Concertino, niște artiști în toată puterea cuvântului, care sunt convins că vor face o figură frumoasă aici. Sunt o trupă de show. Cei care vor veni să îi vadă vor avea parte de o surpriză artistică plăcută“, a precizat Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova.

Concerte în aer liber, în cinci cartiere craiovene

Povestea muzicală plină de suspans și emoție își va scrie prima pagină din acest sfârșit de vară miercuri, 26 august, în cartierul Craiovița Nouă (strada George Enescu, lângă Poștă). Vor urma alte patru reprezentații în cadrul stagiunii estivale „Operissima“, toate cu începere de la ora 21.00. Joi, 27 august, muzica și dansul vor încânta craiovenii din cartierul Valea Roșie (strada Împăratul Tra­ian, lângă biserică), pentru ca vineri, 28 august, să se poată bucura de spectacol craiovenii din cartierul Brazda lui Novac (parcarea dintre blocurile G5 și WIN). Sâmbătă, 29 august, povestea muzicală se va scrie în cartierul Rovine (parcul situat pe strada Nicolae Iorga), iar duminică, 30 august, în cartierul 1 Mai (loc de joacă, punct Trafo, în spatele hipermarketului Carrefour).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS