17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi procurori şi un poliţist, implicaţi într-un scandal

Doi procurori şi un poliţist, implicaţi într-un scandal

Unul dintre cei suspectaţi că l-au agresat pe procuror şi pe poliţist
Unul dintre cei suspectaţi că l-au agresat pe procuror şi pe poliţist

Doi procurori şi un poliţist au fost implicaţi într-un scandal care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Clubul Mozart din Târgu Jiu. Procurorii Dragoş Catrinoiu şi Florin Bocai din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi Cristinel Constantin, poliţist în cadrul Serviciului de Proximitate din cadrul Poliţiei Rovinari, alături de alţi trei tineri, s-au aflat în centrul unei răfuieli. Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4.00, procurorul Dragoş Catrinoiu se afla în clubul amintit, alături de ceilalţi doi oameni ai legii. Magistratul a primit, din senin, o palmă de la unul dintre clienţii localului. Poliţistul Cristinel Constantin a sărit să îl apere pe procurorul Catrinoiu, însă a primit un pumn în faţă. Totul a degenerat într-o încăierare în care au fost implicaţi cei şase agenţi de pază ai clubului

Unul dintre agresori a reuşit să fugă

Unul dintre agresorii magistratului şi poliţistului a reuşit să fugă din bar, s-a urcat într-o maşină şi s-a făcut nevăzut. Este vorba de Victor Vasilescu. Bărbatul a fost prins imediat, în urma unei acţiuni speciale a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Din cauza loviturii primite, poliţistul Cristinel Constantin a mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Aici a beneficiat de îngrijiri medicale, dar a obţinut şi un certificat medico-legal de la Serviciul de Medicină Legală Gorj. Oamenii legii i-au reţinut şi pe ceilalţi doi agresori. Este vorba de Ion Mutu şi Liviu Predescu, care au fost prezentaţi sâmbătă, la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Înainte de a ajunge la audieri, Ion Mutu a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după ce i s-a făcut rău. Medicii i-au pus o perfuzie, după care suspectul a ajuns în faţa procurorilor unde a dat cu subsemnatul.

Puşi sub control judiciar

În total la audieri au ajuns peste zece persoane. Este vorba de cei şase implicaţi în scandal, precum şi agenţii firmei de pază care au intervenit în aplanarea conflictului. De precizat că la poliţie a sunat unul dintre martorii aflaţi în club la ora producerii altercaţiei. După mai multe ore de audieri, procurorii au decis să nu îi mai prezinte pe cei trei suspecţi judecătorilor cu propuneri de arestare preventivă. Victor Vasilescu şi Ion Mutu au fost puşi sub control judiciar, iar Liviu Predescu este cercetat în stare de libertate. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, ancheta vizează comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, cercetările fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Este pentru prima dată când trei oameni ai legii din Gorj, între care şi doi procurori, sunt implicaţi într-un astfel de scandal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS