17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcțiunea „Blocada“ în Craiova

Acțiunea „Blocada“ în Craiova

Peste 2.000 de amenzi, 110 permise de conducere reținute și 106 infracțiuni. Acestea sunt rezultatele acțiunii „Blocada 2015“, organizată în ultima perioadă de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj în municipiul Craiova și pe drumurile din județ.
La acțiune au participat atât polițiști de la Rutieră, cât și de la Ordine Publică, Investigații criminale, inspectori ai Registrului Auto Român, toți fiind sprijiniți de luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale. Oamenii legii spun că, joi noapte, filtrele rutiere au fost trimise pe străzile și bulevardele din Craiova unde au fost înregistrate frecvent evenimente rutiere. De data aceasta, au fost vizați motocicliștii și șoferii mașinilor înmatriculate în alte state. „În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au verificat peste 200 de autovehicule și motociclete, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei. Polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare, precum și două seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Oamenii legii nu sunt la prima acțiune de acest fel, „Blocada 2015“ făcând sute de „victime“ în ultima perioadă. Astfel, în perioada 3-9 august, polițiștii au oprit în trafic și au verificat peste 900 de autovehicule înmatriculate în alte state, iar 401 șoferi au fost amendați cu suma totală de 60.000 de lei. În plus, oamenii legii au întocmit cinci dosare penale pe numele șoferilor prinși băuți la volan sau conducând fără permis, au reținut 15 permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și 23 de seturi de plăcuțe de înmatriculare.
În total, începând cu data de 1 august, în cadrul acțiunii „Blocada 2015“, în Craiova și județul Dolj au fost sancționați 2.098 de șoferi și motocicliști, au fost întocmite 106 dosare penale și au fost reținute 110 permise de conducere. În plus, oamenii legii au retras 53 de certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în valoare de 7.000 de lei. Valoarea totală a amenzilor este de 640.000 de lei.
Cele mai multe amenzi au fost date de polițiști pentru lipsa poliței RCA, a inspecției tehnice periodice, dar și pentru defecțiunile tehnice constatate de inspectorii Registrului Auto Român. Dosarele penale au fost întocmite pentru tulburarea ordinii publice, comerț ilicit sau infracțiuni prevăzute de Codul Rutier.
Acțiunea „Blocada 2015“ este organizată la nivel național în perioada 25 iulie – 31 august, din dispoziția şefului Poliției Române, chestorul general Petre Tobă. Scopul este prevenirea faptelor antisociale și asigurarea siguranţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS