8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce lipsește asfaltul din zona cimitirului de pe Brestei?

De ce lipsește asfaltul din zona cimitirului de pe Brestei?

Municipalitatea a explicat că zona neasfaltată de pe Brestei, din zona cimitirului, a rămas așa deoarece mai trebuie executate spărturi pentru racordurile la canalizare (Foto: Lucian Anghel)
Municipalitatea a explicat că zona neasfaltată de pe Brestei, din zona cimitirului, a rămas așa deoarece mai trebuie executate spărturi pentru racordurile la canalizare (Foto: Lucian Anghel)

De mai mult timp, o porțiune din strada Brestei, proaspăt asfaltată pe acordul-cadru cu societatea Delta ACM privind reparațiile de străzi, a rămas neasfaltată. După ce merg pe o porțiune cu asfalt proaspăt, șoferii se trezesc că, în zona cimitirului din Brestei, circulă iarăși, pe o lungime de zeci de metri, pe un drum plin cu gropi. De fapt, lucrarea a fost lăsată special așa, deoarece urmează să mai fie realizate lucrări la canalizare, care necesită spargerea străzii pe acea porțiune. „Faptul că pe strada Brestei, pe principală, am asfaltat strada și că mai este o porțiune de 100 de metri nu înseamnă decât că încă se lucrează în zonă și nu am vrut să aruncăm banii la coșul de gunoi. Este vorba despre lucrări de canalizare. Se lucrează pe lateral, pe zona de trotuare, unde se introduce apă, se lucrează pe Aleea IV Brestei. În mod normal, în această toamnă, se va finaliza și porțiunea respectivă, în momentul în care toate branșamentele se termină. Nu mai intrăm în iarnă cu strada neterminată pe bucățelele respective“, a explicat city-managerul Craiovei, Radu Preda.
Conform reprezentan­ților Companiei de Apă Oltenia, lucrarea care ține asfaltarea în loc nu aparține acestora, ci societăților SC Tel Drum SA și SC Total Road SRL, pe un contract în valoare de circa 2,5 milioane de lei fără TVA privind canalizarea și apa menajeră pe Aleea IV Brestei. Execuția pe această stradă ar trebui să se încheie în câteva săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS