10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadionul Municipal devine o amintire

Stadionul Municipal devine o amintire

Demolarea Stadionului Municipal din Târgu Jiu decurge conform planului. Firma care a câştigat licitaţia pentru demolarea stadionului a adus macarale speciale pentru demontarea celor patru stâlpi ai nocturnei. În termen de 45 de zile de la semnarea contractului, firma este obligată să finalizeze lucrările, pentru a putea începe construcția noului stadion de la Târgu Jiu. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că lucrările sunt în grafic și că demontarea stâlpilor de la instalația de nocturnă avea ca termen de finalizare ziua de miercuri, 5 august. Instalația va fi depozitată în zona CET, până în momentul în care autoritățile vor găsi un cumpărător. Nocturna Stadionului Muncipal a costat 4,7 milioane de lei şi a fost evaluată la 2 milioane de lei, după doar câţiva ani de folosinţă. Nici cu preţul scăzut la mai puţin de jumătate, nocturna nu are căutare, după ce a fost scoasă la vânzare.

Lucrările la noul stadion vor începe în această toamnă

Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a declarat că imediat ce vor fi încheiate toate lucrările de demolare şi demontare la actualul stadion vor începe lucrările la noua arenă.
„Societatea care a câştigat demolarea stadionului municipal lucrează fără probleme şi este în grafic. În fiecare zi purtăm discuţii cu dirigintele de şantier şi cu reprezentantul societăţii din Cluj“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. Bugetul pentru demolare este de două milioane de lei, iar din valorificarea bunurilor din vechiul stadion autorităţile vor să obţină măcar patru milioane de lei. Până acum, nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere vreun element din infrastructura fostului stadion de la Târgu Jiu. Au existat câteva primării care au solicitat transferul gratuit al nocturnei sau al scaunelor de pe fosta arenă.
Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au refuzat propunerile pe motiv că municipalitatea a făcut credite pentru cumpărarea nocturnei şi doreşte să recupereze o parte din bani pentru rambursarea banilor.
Noul Stadion Municipal costă 20 de milioane de euro şi va avea o capacitate de 15.000 de locuri, faţă de 9.200, cât avea actualul stadion. Condiţiile de la noua arenă vor permite organizarea inclusiv de semifinale de Europa League la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS