22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţineri în cazul violului de la Caracal

Reţineri în cazul violului de la Caracal

După aproape două luni de când au batjocorit o tânără pe un câmp din apropierea municipiului Caracal, cei patru tineri implicaţi, între care şi un militar angajat la Baza Deveselu, au fost reţinuţi marţi de procurori.

Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Ionuţ Răzvan Negreţ, soldat la o unitate militară din judeţul Dolj – angajat la Baza de la Deveselu, Valentin Ionuţ Ionescu, Florin Codruţ Ionescu şi Marian Alexandru Feleşco, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. Totodată, procurorii au dispus reţinerea celor patru inculpaţi, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. „În noaptea de 14-15 iunie, pe un câmp din apropierea municipiului Caracal, cei patru, prin constrângerea victimei R.V., au întreţinut cu aceasta raporturi sexuale, acţiunile conjugate ale tuturor inculpaţilor contribuind la realizarea scopului fiecăruia dintre ei“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
La Parchetul Militar s-au aflat şi părinţii fetei, care au afirmat că cei patru bărbaţi nu au remuşcări pentru ce au făcut şi nici măcar nu şi-au cerut scuze.

Momente de coşmar, chiar de ziua ei

Tânăra şi-a făcut curaj să spună prin ce coşmar a trecut când cei patru indivizi au batjocorit-o pe un câmp, în timp ce prietena ei de 15 ani era încuiată într-o maşină. „Nu mi-am imaginat niciodată că o să fiu violată de patru bărbaţi fix în ziua în care împlinesc 18 ani. Vreau să se facă dreptate, iar ei să ajungă acolo unde trebuie, la închisoare“, a povestit tânăra de 18 ani, din Rusăneşti-Olt. „Prima dată mi-a dat un pumn în cap şi mi-a cerut să îl desfac la pantalon, nu am vrut şi a început să ţipe la mine, să mă jignească. Nu am avut ce să fac, că dacă nu fac tot mă omoară în bătaie“, a mărturisit victima.
Fata a încercat să îi înduplece pe agresori, însă aceştia au fost de neclintit. „Le-am zis că e ziua mea, fac 18 ani, vă dau trei milioane, am inelul cadou de ziua mea, vă dau, doar lăsaţi-ne să plecăm… Au început să îmi zică că mă omoară… Eu vreau doar să se facă dreptate, totul stă pe loc, de o lună se plimbă liniştiţi“, a mai explicat victima în urmă cu două săptamâni, când dosarul se afla la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Cercetaţi în libertate

După tot acest calvar, tinerele au fost abandonate la intrarea în oraş, de unde au mers pe jos până acasă. Abia a doua zi, victima le-a spus părinţilor ei ce a păţit şi a depus plângere la poliţie. Le-a povestit anchetatorilor că mergea la o întâlnire, împreună cu o prietenă, când s-a întâlnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit să le ducă cu maşina.
„Simţea că ar fi preferat să moară decât să vină să ne spună, pentru că ştia cât o să suferim. Deci eu ca mamă şi la vârsta pe care o am nu pot să trec prin asta, nu ştiu cum a putut să treacă ea“, a mărturisit mama victimei.
Uluitor este că toţi cei implicaţi în acest episod oribil au fost cercetaţi în stare de libertate. Unii dintre ei au vrut chiar să îi dea bani victimei ca să nu depună plângere. „Un miliard, un apartament în Caracal, eu nu am vrut, vreau să se facă dreptate şi i-am refuzat… Ei sunt liberi şi ameninţă pe toată lumea“, a spus tatăl tinerei.
După mai bine de o lună de la viol, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a trimis dosarul la Parchetul Militar. „Deoarece unul e militar, dosarul a fost declinat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti“, a explicat, pe 25 iulie, Popescu Cristian, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.
Consiliul Superior al Magistraturii anunţa, în 27 iulie, că a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz, în vederea identificării cauzei şi efectuării de verificări.

Despăgubiri materiale, pe latură civilă

Tânăra cere despăgubiri de 100.000 de euro, a declarat, pentru Mediafax, Cătălin Stan, avocatul acesteia. Avocatul a mai menţionat că nici unul din cei patru inculpaţi nu şi-a recunoscut faptele.
Cei patru, printre care un militar de la baza din Deveselu, urmau să fie duşi, ieri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, după ce au fost audiaţi şi reţinuţi de procurorii Parchetului Militar Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS