12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi pentru bătaia de joc de pe Calea București

Amenzi pentru bătaia de joc de pe Calea București

Ofițerii Biroului Rutier au amendat, săptămâna aceasta, trei firme care lucrează la reabilitarea Căii București și a liniei de tramvai din municipiul Craiova. Cele trei firme au fost sancționate cu amenzi de până la 3.150 de lei pentru că și-au bătut joc atât de șoferi, cât și de pietoni.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj a anunțat, ieri, că ofițerii Biroului Rutier Craiova au sancționat cele trei firme care se ocupă de reabilitarea Căii București și a liniei de tramvai de pe aceeași stradă. Este vorba de Electromontaj SA, Delta ACM și Mari-Vila Com SRL, primele fiind la a doua sancțiune.
Traficul pe Calea București a fost dat peste cap în ultimele săptămâni, după ce Delta ACM, societatea care se ocupă de asfaltarea străzii, a decopertat asfaltul pe sensul de mers către Filiași. A lăsat în urmă șanțuri, gropi și diferențe de nivel în zona gurilor de canal și a intersecțiilor. Lucrările de asfaltare au început pe 22 iulie și au fost sistate pe 29 și 30 iulie, din cauza… caniculei.
Întrebat despre felul în care a fost decopertat asfaltul de pe Calea București, reprezentantul Delta ACM, Ion Rașoveanu, a explicat pentru GdS că drumarii știu mai bine cum este cu decopertarea străzilor. „Nu sunt întârzieri, noi decopertăm în funcție de programarea pe care o avem. Ar trebui să stau o zi să vă explic, iar drumarii știu lucrul acesta, că șoferii circulă mai bine pe un drum decopertat decât pe unul cu gropi“, a precizat Rașoveanu.
Se pare că polițiștii de la Rutieră nu au fost de aceeași părere cu reprezentantul Delta ACM, pentru că miercuri au sancționat firma asfaltatoare cu 3.150 de lei „întrucât a efectuat lucrări de reabilitare pe Calea Bucureşti şi nu a asigurat întreţinerea corespunzătoare a părţii carosabile pentru desfăşurarea în condiţii optime a traficului rutier“. Oamenii legii spun că utilajele de decopertare ale Delta ACM au lăsat diferențe de nivel în zona intersecțiilor, motiv pentru care a fost îngreunat traficul rutier, dar și în zona gurilor de canal. Am încercat să aflăm ce părere au reprezentanții Delta ACM despre sancțiunea primită și dacă o vor contesta în instanță, însă de data aceasta Ion Rașoveanu a fost mai mult decât concis. „Lăsați-mă că am treabă! La revedere!“, a spus Rașoveanu.

Aceeași stradă, alte lucrări, alte sancțiuni

Tot ieri, polițiștii de la Rutieră au amendat cu 2.205 lei SC Electromontaj SA, firmă care a spart trotuarele de pe Calea București pentru reabilitarea rețelei electrice pentru tramvai. Oamenii legii suțin că SC Electromontaj „a efectuat lucrări de montare linii electrice subterane pe Calea București şi nu a respectat condiţiile stabilite prin acordul Biroului Rutier, în sensul că lucrările au ocupat în întregime trotuarul, iar societatea nu a creat un culoar pentru circulaţia pietonilor semnalizat corespunzător“. Este vorba de trotuarul din apropierea intrării în parcarea Electroputere Parc, care a fost acoperit în totalitate de pământul scos dintr-un șanț, iar pietonii sunt nevoiți să meargă pe stradă, printre mașini.
A treia societate amendată este SC Mari-Vila Com SRL Bucureşti, care se ocupă de reabilitarea căii de rulare a tramvaiului. Firma a primit o amendă de 2.205 lei pentru că „a efectuat lucrări de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului pe Calea București şi nu a semnalizat lucrările efectuate pe banda 2 a sensului de ieşire din oraş către Balş, la intersecţia cu strada Grigore Pleşoianu“, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Mai trebuie spus că Delta ACM și Electromontaj SA au mai fost sancționate anul acesta de polițiștii de la Rutieră. Delta a primit o amendă de 4.410 lei pentru că nu a semnalizat lucrările făcute pe strada Marin Sorescu, dar și pentru că a început asfaltarea fără avizul Poliției Rutiere.
De asemenea, Electromontaj SA a primit o amendă de 2.047 de lei pentru că nu a respectat condițiile impuse în aviz, dar și pentru că nu a întreținut partea carosabilă după spargere. Este vorba de un șanț săpat pe strada A.I. Cuza, în apropierea intersecției cu Calea București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS